Prezidentas G. Nausėda teigė, jog sprendimas „volu pervažiuoti“ M. Majauską turės neigiamos įtakos pačiai partijai.

„Žinote, poną M. Majauską aš pažįstu pakankamai seniai. Ir jau ko ko, bet tikrai niekada nebuvo jo galima apkaltinti kažkokiu šališkumu, ar tarnavimu kažkieno interesams. Manau, kad tai buvo sąžiningai savo pareigas vykdantys parlamento narys, Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas.

Kuris ir pats turėdavo argumentų, įsiklausydavo į juos. Todėl mėginimas, ką čia slėpti, volu pervažiuoti per jį, mano nuomone, nėra teisingas sprendimas. Tai byloja apie tam tikrą demokratijos stygių partijoje. Nes jis gali nukentėti už savo pažiūras, kurias pakankamai gerai pagrindžia argumentais. Tie argumentai girdimi, juos girdžiu ir aš.

Ir vien tik dėl to, kad jis kažkam kažkur nepakluso, imtis visų griežčiausių bausmių jo atžvilgiu, manau, kad yra neteisinga. Tai galiausiai turės neigiamos įtakos pačiai partijai“, – sakė prezidentas G. Nausėda.

Delfi primena, kad M. Majauskas bei kitas konservatorius Mindaugas Skritulskas drauge su Laisvės partijos parlamentarais balsavo už siūlymą kitąmet visus metus taikyti 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifą maitinimo sektoriui. Vyriausybė siūlė, jog toks tarifas galiotų pusmetį.

Tokiu būdu jie nepaisė anksčiau TS–LKD prezidiumo patvirtinto įpareigojimo kitų metų biudžetui teikti ir palaikyti tik su Vyriausybe suderintus siūlymus.

Po minėto balsavimo TS–LKD prezidiumas kreipėsi į Seimo frakciją, kad ši vietoj M. Majausko deleguotų naują Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininką.

M. Majauskas žurnalistams sakė nematantis pagrindo trauktis iš komiteto vadovo pareigų, juoba, kad nesulaukęs priekaištų dėl savo darbo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)