Tuo pačiu prezidentas sustabdė teisėjo įgaliojimus, kol bus priimtas sprendimas dėl jo atleidimo iš pareigų.

„Sprendimas kreiptis į Teisėjų tarybą priimtas policijos generaliniam komisarui informavus, kad teisėjas A. Daugėla buvo sustabdytas neblaivus vairavęs automobilį“, – rašoma Prezidentūros pranešime.

Anot šalies vadovo, teisėjams keliami ne tik ypač aukšti profesionalumo, bet ir elgesio, moralės reikalavimai. Teisėjų reputacija privalo būti nepriekaištinga, o elgesys, susijęs ne tik su tiesioginiu pareigų atlikimu, bet ir su darbu nesusijusioje aplinkoje, neturi kelti jokių abejonių.

Pasak G. Nausėdos, teisėjai privalo saugoti savo profesijos garbę ir prestižą, nes nuo to priklauso ir žmonių pasitikėjimas teismais.

Nacionalinė teismų administracija trečiadienį pranešė, kad Teisėjų taryba A. Daugėlos atleidimo klausimą svarstys neeiliniame nuotoliniame posėdyje birželio 7 dieną.

A. Daugėla neblaivus prie vairo policijai įkliuvo Kauno rajone antradienį, apie tai pranešė LRT naujienų portalas ir vėliau tai patvirtino Teisėjų taryba.

Jos vadovybė nedelsdama informavo Prezidentūrą apie šį įvykį.

LRT portalo duomenimis, A. Daugėlai nustatytas 1,82 promilės girtumas.

LAT trečiadienį pranešė, kad bylos, kuriose teisėjas yra paskirtas teisėjų kolegijos nariu, bus nagrinėjamos iš naujo paskyrus kitą kolegijos narį, taip pat LAT pranešė, jog dėl vairavimo išgėrus Kauno apygardos prokuratūrai pavesta atlikti ikiteisminį tyrimą.

Pagal Konstituciją ir Teismų įstatymą prezidentas priima dekretą kreiptis į Teisėjų tarybą dėl patarimo atleisti teisėją iš pareigų pažeminus teisėjo vardą. Teisėjo įgaliojimai sustabdomi, kol bus priimtas sprendimas dėl teisėjo atleidimo iš pareigų.

LAT teisėjus skiria ir atleidžia Seimas prezidento teikimu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)