„Sausio 13-osios įvykiai tapo būtent tokiu sukrėtimu Lietuvai, leidusiu mums geriau įvertinti, kas mes esame, kodėl mes esame ir ko turime siekti. Šiandienines mūsų pastangas kurti bendrą gyvenimą Sausio 13-oji nušviečia amžinybės šviesa. Pagerbdami tuos, kurie gynė Lietuvos laisvę ir dėl jos žuvo, mes visi iš naujo mokomės būti laisvi, branginti iškovotą nepriklausomybę, puoselėti tėvynės meilę kaip nepaprasto ryžto ir pasiaukojimo šaltinį“, – Valstybės vėliavos pakėlimo ceremonijoje teigė G. Nausėda.

Visgi, akcentuoja prezidentas, būtų klaidinga slėptis už praeities pasiekimų nuo šiandieninės atsakomybės. Jis atkreipia dėmesį, kad kova dar nesibaigė, nes karą Ukrainoje pradėjusi agresorė Rusija ir toliau bando atgauti buvusią galybę.

„Nuožmus mūsų laisvės priešas ir toliau bando atgauti prarastą galybę.

Jau beveik 11 mėnesių jis siaubia ir niokoja mums artimos ukrainiečių tautos žemę. Vos prieš kelias dienas turėjau progą dar kartą įsitikinti, kaip tvirtai ir ryžtingai savo tėvynės sargyboje stovi Ukrainos žmonės.

Jų akyse šviečia ta pati ugnis, kuri degė ir Vilniaus televizijos bokšto ir Aukščiausiosios tarybos gynėjų širdyse. Jų kovoje aš regiu mūsų didžiojo triumfo atspindį. Ryškų atspindį“, – sakė G. Nausėda.

„Todėl būsima Ukrainos pergalė, tikiu, bus ir Lietuvos, ir viso laisvojo pasaulio pergalė. Būkime tvirti, būkime dosnūs, būkime vieningi, kad laisvės dvasia ir toliau plačiai sklistų žadėdama mums ramybę ir taiką“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją