„Šiandien penktą ryto prabudęs, pajutęs, kad yra svarbi žinutė įkritusi, pažiūrėjau į telefoną, ir pamačiau, kad Aistis Zabarauskas sutiko būti mano komunikacijos vadovu“, – pirmadienio rytą per spaudos konferenciją patvirtino G. Nausėda.

A. Zabarauskas per visą prezidento rinkimų kampaniją buvo atsakingas už G. Nausėdos komunikaciją. Jis taip pat buvo tas žmogus, kuris padėjo kandidatui derinti darbotvarkę su žiniasklaida arba atskirais atvejais teikė komentarus apie štabo reikalus.

Iš A. Zabarausko profilio socialiniame tinkle „Linkedin“ matosi, kad nuo 2013 m. jis yra socialinių tinklų komunikacijos bendrovės „Unboxed“ patariamosios tarybos narys. Prieš tai – nuo 2004 iki 2018 m. jis yra dirbęs ryšių su visuomene agentūroje „Integrity PR“. Nuo 1996 iki 2004 m. jis yra dirbęs žurnalistu LRT.

A. Zabarauskas yra baigęs magistro studijas Kardifo universitete Jungtinėje Karalystėje ir bakalauro studijas Vilniaus universitete.

Komandoje mato buvusį Kauno vicemerą

Per spaudos konferenciją jis taip pat patikino savo komandoje svarbiame vaidmenyje, kurio nedetalizavo mato ir Povilą Mačiulį.

P.Mačiulis yra dirbęs Kauno m. vicemeru Visvaldo Matijošaičio komandoje. Jis iš darbo savivaldybėje ir „Vieningo Kauno“ pasitraukė, nusprendęs remti prezidento kampanijoje Vygaudą Ušacką, kuris negavęs Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų paramos pasitraukė iš rinkiminės kovos, primena DELFI.

P. Mačiulis G. Nausėdos rinkimų štabe buvo atsakingas už politinės kampanijos strategijos kūrimą.

Lauks žmonių sutikimo įvardinti jų pavardes

Jis taip pat patikino, kad prie jo prisijungs dar dalis komandos narių, tačiau teigė, kad, kol negavo tų žmonių sutikimo, toliau savo komandos sudėties nedetalizuos.

„Vieną kartą tai padariau, ir tai nebuvo pats geriausias pranešimas mano gyvenime“, – sakė G. Nausėda.

DELFI primena, kad būdamas kandidatu jis yra pasidęs, kad, jei būtų išrinktas, norėtų, kad gynybos klausimais jam patarinėtų kariuomenės vadas gen. ltn. Jonas Vytautas Žukas, o užsienio politikos klausimais – politologas Linas Kojala.

Iškart po to abu šie asmenys puolė gintis G. Nausėdos rinkiminėje kampanijoje nedalyvaują. Apie tai plačiau galima paskaityti čia.

Norėtų, kad ir toliau jį suptų dalis buvusios komandos žmonių

Vasarį, pristatydamas savo rinkiminį štabą, G. Nausėda pristatė žmones, kurie jį turėjo lydėti rinkimų laikotarpiu.

Rinkimų štabui vadovavo Algė Budrytė. Jam talkino projektų vadovė Sofija Armoškaitė. Iždininkė buvo vyr. apskaitininkė Vilma Gražulevičienė.

Regionų tinklo vadovė Lina Svidinskaitė kuravo savanorius ir regionų koordinatorius Lietuvoje, vizitus bei renginius šalyje ir užsienyje organizavo Ieva Ulčickaitė, prieš tai aštuonerius metus dirbusi ES reikalų koordinavimo srityje, reklamos projektų vadovė – Daiva Mačėnaitė. Štabo komandoje taip pat dirbo Jolita ir Danas Azikejevai, Liutauras Galinis, Gerda Gintautė, Vaiva Bradulskienė.

Praėjusių metų rugsėjo mėnesį visuomenei buvo pristatyta Politinė taryba – patariamasis komandos dėmuo. Patarėjų gretose buvo minimos tokios pavardės: aktorius Juozas Budraitis, kompozitorius Faustas Latėnas, režisierius Petras Mendeika, kultūros istorikė Sonata Šulcė, režisierius Arūnas Matelis, fizikas, habilituotas mokslų daktaras Ferdinandas Vaitiekūnas, politinių reformų strategas Aivaras Abromavičius.

Gegužės viduryje, interviu DELFI, jis minėjo, kad jam padeda ir politologas Mindaugas Jurkynas.

Tada jis minėjo, kad norėtų, kad ir prezidentinėje kampanijoje su juo dirbtų dalis komandos branduolio.

„Rinkimų kampanijos metu aš įsitikinau jų gebėjimais, kompetencijomis. Jokiu būdu – ne visi. Dalis žmonių net nėra tam pasirengę, jų planai yra kitokie. Jie padeda man kaip asmeniui. Jiems svarbu dalyvauti pilietiniame procese. Taip, kad manau, kad būtų mišrus pasirinkimas, ir iš artimųjų komandos narių, ir iš tų žmonių, kurie šiuo metu aktyviai komandoje nedalyvauja“, – tuomet sakė G. Nausėda.