„Prezidento nuomone, daugelyje pasaulio šalių šiandien yra ypatinga situacija, kuri reikalauja ypatingų sprendimų. Prezidentas ragina visus Lietuvos žmones susitelkti, išlaikyti budrumą, pagalvoti apie savo artimuosius ir pasirūpinti jais. Taip pat ragina susilaikyti nuo neatsakingų poelgių, kurie gali sukelti grėsmę visuomenės sveikatai. Jau esame girdėję apie vieną kitą tokį poelgį“, - po šalies vadovo susitikimo su didžiausios Seimo valdančiosios Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos pirmininku sakė prezidento atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

Prezidento nuomone, kovos su koronavirusu priemonės yra griežtos, tačiau adekvačios mums tenkantiems iššūkiams.

„Prezidentas reiškia palaikymą ir pasitikėjimą Ekstremalių situacijų operacijų centru, jo teikiamomis rekomendacijomis, ir jo siūlomais sprendimais, ir siūlo tomis rekomendacijomis vadovautis“, - perdavė A. Bubnelis.

Atstovas spaudai atkreipė dėmesį, kad antradienį vakare prezidentas dalyvavo Europos Vadovų Tarybos posėdyje, kuris šį kartą vyko telekonferencijos būdu. Tai buvo neeilinis posėdis.

„To susitikimo metu vadovai sutarė, kad būtina stiprinti šalių veiksmų koordinavimą. Taip pat buvo aptartos galimos bendros ekonomikos skatinimo priemonės, kurių gali prireikti, užsitęsus šiai situacijai“, - sakė A. Bubnelis.

Detaliau apie priemones ketinama paskelbti kitą savaitę.

Atšaukė vizitą į Ukrainą

Reaguodamas į situaciją prezidentas nusprendė atidėti planuotą kelionę į Ukrainą. Ji turėjo vykti kovo 18-20 dienomis.

Prezidento atstovas spaudai atkreipė dėmesį, kad jau kurį laiką Prezidentūroje yra taikomos papildomos saugumo priemonės, kurios susijusios su patalpomis.

„Taip pat buvo įvertintos galimybės Prezidentūros darbuotojams dirbti nuotoliniu būdu, ir tam esant reikalui yra pasiruošta. Taip pat yra ribojamos darbuotojų kelionės. Sulaukėme Vyriausybės sprendimų, susijusių su renginiais, vadovaujantis tomis rekomendacijomis bus peržvelgti renginiai, kurie vyksta Prezidentūroje, ir jie bus koreguojami arba atidedami“, - sakė A. Bubnelis.

Susitikimas su R. Karbauskiu yra tęstinių šalies vadovo susitikimų su parlamentinių partijų lyderiais dalis.

Patenkintas Vyriausybės pastangomis

LVŽS pirmininkas yra patenkintas Vyriausybės pastangomis valdyti krizę dėl koronaviruso.

„Lietuva išsiskiria ir reakcijos greičiu, ir pastangomis gerąja prasme nuo daugelio kitų Europos Sąjungos šalių. Tai, kaip mes galime vertinti savo sveikatos apsaugos ministro ir Vyriausybės darbą, kada mes matome, kad Lietuvoje situaciją pavyksta suvaldyti daug geriau negu daugelyje kitų šalių?“, - sakė R. Karbauskis.

Pastangos suvaldyti situaciją dėl koronaviruso buvo pagrindinė susitikimo tema.

Delfi primena, kad šalyje dėl koronaviruso grėsmės paskelbta ekstremali situacija. Šiuo metu yra diagnozuoti trys koronaviruso atvejai.

Ketvirtadienį priimti sprendimai dėl priemonių, kurių bus imamąsi grėsmei suvaldyti. Plačiau apie tai galima skaityti čia.