„Jos moralinis kompasas, jos moralinė kartelė niekada neleido suabejoti nei jos principais, nei jos vertybėmis. Tai buvo ir pareigos žmogus, išgyvenusi tikrai daugybę labai reikšmingų XX-XXI amžiuje istorijos reiškinių ir niekada neleisdavo suabejoti, kad valstybės reikalai, Jungtinės Karalystės tikslai yra svarbesni už jos asmeninius išgyvenimus“, – po pasirašymo žurnalistams komentavo šalies vadovas.

Jis teigė, kad būtent dėl to visas pasaulis dabar liūdi, o Lietuva prisimena jos vizitą 2006-aisiais.

„Jo metu ji gyvai, šiltai bendravo su mūsų žmonėmis. Mums ir išliks atmintyje jos toks paveikslas: spindinčios, orios ir kartu labai artimos žmonėms karalienės. Labai tikiuosi, kad jos įpėdinis sūnus pratęs šitą aukštų moralinių standartų politiką“, – sakė G. Nausėda.

Prezidentas prisiminė ir savo susitikimą su karaliene Elžbieta II 2019 metais, kai jis lankėsi NATO viršūnių susitikime Londone.

„Bendravimas nebuvo ilgas, bet net ir per tas kelias minutes aš įsitikinau, kad ta nuomonė, kurią aš susidariau apie Jos Didenybę, yra visiškai teisinga. Tiesą sakant, mane sužavėjo jos paprastumas ir žmoniškumas“, – pasakojo šalies vadovas.

„Tai buvo lengvas pašnekesys, tačiau tai buvo pašnekesys su žmogumi, kurio kiekvienas žodis yra svarus. Net ir tada, kai turi lengvą pokalbį, kiekvieną žodį ji ištaria su didele atsakomybe ir pagarba savo pašnekovui“, – pridūrė G. Nausėda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją