Šalies vadovas susitikime padėkojo Lietuvai akredituotam Nyderlandų ambasadoriui už svarų šalies indėlį stiprinant Baltijos regiono saugumą, dalyvavimą NATO priešakinėse pajėgose ir už tvirtą poziciją remiant nuo Rusijos karinės agresijos kenčiančią Ukrainą.

Prezidentas pabrėžė birželio pabaigoje vykusio NATO viršūnių susitikimo Madride priimtų sprendimų įgyvendinimo svarbą, būtinybę didinti spaudimą Rusijai ir pagalbą Ukrainai atstatant savo šalį. Susitikime taip pat aptarta Lietuvos ir Nyderlandų dvišalių santykių raida, daugiašalis ir tarpregioninis bendradarbiavimas, ekonominių ryšių plėtojimo perspektyvos.

Prezidentas susitikime su Lietuvai akredituotu Islandijos ambasadoriumi aptarė Rusijos keliamą grėsmę Euroatlantinei erdvei, NATO viršūnių susitikime Madride priimtų sprendimų įgyvendinimo būtinybę, stiprinant NATO rytinio flango ir Baltijos regiono saugumą, papildomų sankcijų Rusijai būtinybę. Susitikime aptartas ekonominio šalių bendradarbiavimo potencialas, dvišalės prekybos ir investicijų skatinimo galimybės.

Susitikime su Lietuvai akredituotu Urugvajaus ambasadoriumi aptarti Lietuvos ir Urugvajaus dvišaliai santykiai, ekonominio ir prekybinio bendradarbiavimo skatinimo galimybės.

Prezidentas padėkojo už puikų bendradarbiavimą tarptautinėse organizacijose ir pabrėžė atsiveriančias perspektyvas stiprėti dvišaliams ryšiams Europos Sąjungos ir MERCOSUR (Pietų Amerikos prekybos blokas) laisvos prekybos susitarimo dėka.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją