Šalies vadovas ketvirtadienį susitiko su Šiaulių ligoninės medikais.

„Visi puikiai žinome tą skaudų įvykį, kuris įvyko. Man buvo svarbu išreikšti užuojautą dėl to, kas atsitiko“, – sakė jis.

Prezidentas teigė, kad sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio sprendimas laikinai nušalinti Šiaulių ligoninės direktorių dar nepasiteisino, nes G. Nausėda sakė gavęs signalų, jog mobingas gydymo įstaigoje toliau tęsiasi.

„Dabar turime žiūrėti į priekį ir daryti viską, kad tai nepasikartotų. Deja, aš negalėčiau pasakyti, kad tuo sprendimu, kuris buvo visiškai neseniai – pakeisti ligoninės vadovą, viskas išsispręs.

Gavau aiškų signalą, kad mobingas tęsiasi toliau, kad reikia atkreipti dėmesį į visus tuos žmones, kurie vienaip ar kitaip buvo įsitraukę į šią mobingo istoriją. Jei yra bent menkiausi įtarimai, manau, reikėtų pagalvoti bent laikinai, kol nėra atliktas tyrimas, kad šie žmonės būtų nušalti ir juos pakeistų atitinkami žmonės, kurie perimtų jų pareigas“, – kalbėjo G. Nausėda.

Jis taip pat kreipėsi į visus įvairių sektorių darbuotojus, ragindamas pranešti apie patirtą mobingą bei netylėti.

„Nes priešingu atvejų nepavyks surinkti įrodymų ir tie kaltieji tyčiosis iš silpnesnių, mobingas niekur nepasitrauks“, – pažymėjo G. Nausėda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (143)