„Kalbėjomės pirmiausiai apie saugumą, kadangi dėl to mes čia ir susirinkome. Tai saugumo klausimais, aš manyčiau, kad JK vyriausybė yra tikrai labai artima mums ta prasme, kad labai gerai supranta Rusijos grėsmę, labai gerai supranta svarbą regioninio saugumo ir tam tikrų priemonių, kurios būtų priimtos čia, būtent čia ir dabar, Rytinio NATO flango saugumo klausimais“, – žurnalistams pirmadienį Rygoje teigė G. Nausėda.

Prezidentas akcentuoja, kad nepaisant JK vyriausybių kaitos – NATO prioritetai išlieka.

„Ir, aš manau, kad tikrai akivaizdžiai matyti tas JK vyriausybės tęstinumas. Nepaisant vyriausybių kaitos, saugumo ir atgrasymo, ir aktyvios narystės NATO prioritetai yra akivaizdžiai matomi. Tai tikrai teikia daug vilčių, kad mes galėsime puikiai bendradarbiauti ir toliau ir tai darysime jau platesniame kontekste, tai yra visų valstybių, kurios dalyvauja čia formate“, – sakė jis.

Prezidentas pirmadienį dalyvavo Rygoje vykusiame Jungtinių ekspedicinių pajėgų (Joint Expeditionary Force; JEF) valstybių narių vadovų susitikime, kartu su Jungtinės Karalystės, Latvijos, Estijos, Švedijos, Suomijos, Norvegijos, Danijos, Islandijos ir Nyderlandų vadovais.

2012 m. Jungtinės Karalystės iniciatyva pradėtas kurti JEF šiuo metu sudaro dešimt Šiaurės Europos regiono šalių. Aljanso pajėgos skirtos veikti jūroje, ore ir sausumoje, praneša prezidentūra.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją