„Mano Sausio 13-oji buvo šiek tiek kitokia. Tuo metu studijavau Vokietijoje. Visa tai mačiau per atstumą. Patikėkite nuo to buvo dar sunkiau, kadangi tuos baisius įvykius teko matyti per televizoriaus ekraną, net neturint galimybių kažkaip greitai grįžti į šalį, ir būti su savo artimaisiais.

Tuo metu nebuvo įmanoma net susiskambinti su mano tėveliais, su žmona, kaip tik buvome ką tik neseniai, prieš keletą mėnesių, vedę. Blaškiausi, kada trečią ar ketvirtą dieną pavyko susiskambinti, tėvai pasakė štai taip: „vis tiek tu dabar čia neparvažiuosi, nes sienas pridarė, traukiniai normaliai nevažinėja. Sūnau, pasilik, mokykis, studijuok, tu būsi naudingas savo šaliai tuomet“, - sakė G. Nausėda.

Prezidentas sakė tuo metu sau davęs pažadą visam gyvenimui daugiau niekada ilgam šalies nepalikti.

„Man tai taip giliai įsirėžė į širdį, kad nuo to laiko aš daviau sau tokį savotišką įžadą niekada ilgai šalies nepalikti, kad netektų paskui gailėtis, kad esi kažkur toli tais lemtingais momentais, kuomet sprendžiasi šalies istorija“, - sakė G. Nausėda.


Grybauskaitė: yra daug mėginimų kėsintis į mūsų laisvę – ne tik iš išorės

Yra daug mėginimų kėsintis į mūsų laisvę ne tik iš išorės, bet ir iš vidaus, sakė kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė, atvykusi į iškilmingą Laisvės gynėjų dienos minėjimą Seime.

„Laisvė yra labai plati sąvoka. Pirmiausia, ji priklauso nuo to, kaip mes jaučiamės patys – kiek laisvi, ir kiek norime užtikrinti šalia esančio žmogaus laisves. Manau, kad kas dieną reikia ginti laisvę ir toliau. Yra daug mėginimų kėsintis į mūsų laisvę ne tik iš išorės, bet dabar matome ir iš vidaus“, – žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.