Lietuvos vadovas informavo, kad šią savaitę dalyvaudamas Europos Vadovų Taryboje jis aktyviai pritars Moldovos ir Ukrainos Europos Sąjungos kandidačių statusui, ir pažadėjo veiksmingą paramą Moldovos eurointegracijos kelyje.

„Iš savo patirties žinome, kad šalies kandidatės statusas suvienija visuomenę siekti spartesnio būtinų reformų įgyvendinimo, kad narystės perspektyva ne tik stiprina šalies demokratinius institutus, bet ir spartina jos ekonomikos pertvarką. Lietuva remia Jūsų lyderystę vedant Moldovą link narystės Europos Sąjungoje ir remia Jūsų šalies pastangas įgyvendinti visas stojimo sąlygas“, – sakė G. Nausėda.

Ketvirtadienį ir penktadienį vyksiančiame Europos Vadovų Tarybos posėdyje turėtų būti priimtas galutinis sprendimas dėl kandidačių į ES statuso suteikimo Ukrainai ir Moldovai. Tokią rekomendaciją yra pateikusi Europos Komisija.

G. Nausėda su Moldovos vadove taip pat aptarė saugumo iššūkius regione, būtinybę mažinti Rusijos galimybes finansuoti jos karą Ukrainoje, kalbėjo apie solidarumą su Ukraina priimant karo pabėgėlius, europinius pabėgėlių paramos instrumentus.

Prezidentas pakvietė M. Sandu į Lietuvos valstybės dienos iškilmes Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją