Pokalbyje prezidentas akcentavo Lietuvos ir Latvijos bendras vertybes, šalis siejančią draugystę.

Lietuva ir Latvija yra artimos bendražygės – kartu dalijamės bendra istorija ir patirtimi, tampriais kultūriniais ryšiais ir šilta žmonių draugyste. Džiaugiuosi mus jungiančiomis bendromis vertybėmis, pagarba demokratijai ir taisyklėmis pagrįstai tarptautinei tvarkai, tvirtu bendradarbiavimu Europos Sąjungoje bei Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje“, – sakė Lietuvos vadovas.

Šalies vadovas pabrėžė vertinantis Lietuvos ir Latvijos sutampantį požiūrį į regiono saugumą ir gynybą ir išreiškė lūkestį, kad liepos mėnesį vyksiančiame NATO viršūnių susitikime Vilniuje galėsime pasiekti reikšmingų sprendimų stiprinant Baltijos jūros regiono oro ir priešraketinę gynybą, didinant atgrasymo pajėgumus ir pasiunčiant tvirtą žinią dėl Ukrainos ir NATO bendradarbiavimo ir jos priklausymo euroatlantinei saugumo architektūrai.

Šalies vadovas naujai išrinktam Latvijos Prezidentui palinkėjo stiprybės, ryžto ir visokeriopos sėkmės einant naujas pareigas ir dirbant dėl savo šalies ir jos žmonių gerovės.

ELTA primena, kad trečiajame Latvijos prezidento rinkimų rate pergalę iškovojo „Naujosios vienybės“ partijos kandidatas, dabartinis šalies užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius. Už jį balsavo 52 Saeimos deputatai, pranešė portalas „lsm.lv“.

Pretendentas į Latvijos prezidentus turi surinkti parlamente mažiausiai 51 balsą, kad būtų išrinktas į aukščiausią postą valstybėje.

Planuojama, kad E. Rinkevičius pradės eiti pareigas pirmoje liepos mėnesio pusėje, kai baigsis dabartinio valstybės vadovo Egilo Levito įgaliojimai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)