„Šiemet Lietuva ir Latvija kartu mini prasmingą valstybingumo sukaktį – nepriklausomybės atkūrimo 30-metį. Šiandien galime pasidžiaugti ne tik sunkiai iškovota laisve, bet ir itin glaudžiu bendradarbiavimu tiek dvišaliu lygmeniu, tiek Europos Sąjungoje ir Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje stiprinant ją“, – pirmadienį Prezidentūros išplatintame pranešime cituojamas G. Nausėda.

„Bendra Lietuvos ir Latvijos istorija mus sutelkia ir įpareigoja. Vertiname laisvę, todėl bendromis jėgomis ją giname ir siekiame savo žmonių saugumo ir visapusiškos gerovės užtikrinimo“, – teigė jis.

Anot Lietuvos prezidento, nuoširdi abiejų tautų žmonių bičiulystė ir bendros iniciatyvos dar labiau stiprina abi šalis siejantį ryšį, o pasauliui susiduriant su neeiliniu iššūkiu – pandemija – Baltijos šalių pavyzdinis bendradarbiavimas ir vienybė kovojant su jos pasekmėmis parodė, kad tik bendromis jėgomis galime įveikti šią negandą.

G. Nausėda, pasak Prezidentūros, Latvijai palinkėjo ilgų klestėjimo metų, o jos piliečiams – sveikatos, santaikos ir visokeriopos sėkmės.

1990 metais gegužės 4 dieną Latvija paskelbė atkurianti šalies nepriklausomybę nuo Sovietų Sąjungos.