G. Nausėda pavedė S. Skverneliui sudaryti Vyriausybę per 15 dienų.

Premjeras žada ketvirtadienį pateikti prezidentui naujas kandidatūras į susisiekimo, vidaus reikalų ir žemės ūkio ministrus, nes šios pozicijos atiteko koalicijos partneriams pagal prieš kelias savaites pasirašytą sutartį.

Į šias pozicijas atitinkamai siūlomi Lenkų rinkimų akcijos atstovai Vladislavas Kondratovičius ir Jaroslavas Narkevičius bei „socialdarbiečių“ atstovas Andrius Palionis.

Kol kas išlieka neaišku, kokiomis procedūromis vadovaujantis bus patvirtinta atnaujinta Vyriausybė ir ar dėl naujų ministrų priesaikų reikės pratęsti ketvirtadienį turinčią baigtis Seimo sesiją arba kviesti neeilinę sesiją.

Iš pradžių svarstyta pakeisti tris ministrus dar iki prezidentui patvirtinant visą kabinetą. Tai reikštų, kad Seimui tektų balsuoti dėl Vyriausybės programos ir pristatyti ministrus, nes nuo S. Skvernelio įgaliojimų gavimo 2016 metais būtų pasikeitę daugiau nei pusė visų ministrų.

Dar vienas svarstomas variantas – prezidentui patvirtinti senąją Vyriausybės sudėtį ir ministrus keisti tik paskui. Tai leistų išvengti balsavimo dėl Vyriausybės programos, nes patvirtinus senąją sudėtį S. Skvernelis gautų įgaliojimus iš naujo, ir ministrų keitimo „skaitliukas“ vėl pradėtų skaičiuotis iš naujo.

Taip pat išlieka neaišku, ar Vyriausybėje pasikeis daugiau nei trys minėti ministrai, prezidentui suabejojus dėl socialinės apsaugos ir darbo ministro Lino Kukuraičio bei sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos darbo.