„Sprendimai, kurie buvo paskelbti šiandien, mano požiūriu, ne visi pakankamai adekvatūs kalbant apie šią rimtą susiklosčiusią situaciją. Ir tarp tokių įvardinčiau priemonę dėl nuotolinio darbo organizavimo. Manau, kad tai yra nepakankama priemonė, apimanti tik savivaldybių ir valstybinių institucijų įmones. Ekspertai pažymėjo, kad būtina įvesti nuotolinio darbo režimą kiek įmanoma platesniame rate įmonių“, – spaudos konferencijoje Vyriausybės priimtus sprendimus įvertino G. Nausėda.

Delfi primena, kad karantino pokyčiai įsigalioja nuo šios savaitės trečiadienio. Vyriausybė patvirtino pakeitimus – nurodoma nuotolinį darbą įvesti ir privačiose įmonėse.

Prezidentas užsiminė ir apie galimą karštąją liniją, kuria būtų galima registruoti nurodymų nesilaikančias įmones.

„Įtraukti ir aktyvinti Darbo inspekciją, karštąsias telefonų linijas, kuriomis galima pranešti apie pažeidimus. Ši priemonė yra per silpna“, – konstatavo šalies vadovas.

Prezidentas vertino, jog kitos ekspertų rekomendacijos buvo įgyvendintos, kai kurios priemonės, anot G. Nausėdos, per silpnos.

„Jos būtų davusios greitesnį rezultatą. Tenka konstatuoti, kad sprendimus dėl tolesnio priemonių griežtinimo teks priimti naujai Vyriausybei“, – sakė šalies vadovas.

„Skirtumas tarp to, ką siūlė ekspertai, ir to, ką priėmė Vyriausybė, yra dėl kontaktų šeimų požiūriu. Buvo priimtas sprendimas apriboti dviejų šeimų kontaktus, neatsižvelgiant į aplinkybę, jog tos šeimos gali nuolat keistis. (…) Žinoma, kad toks socialinis burbulas yra gana neapibrėžtas ir pakankamai nesustabdys viruso plitimo“, – sakė G. Nausėda.

Šią priemonę prezidentas taip pat įvertino kaip nepakankamai griežtą.

„Gaila, kad vėl į ekspertų rekomendacijas atsižvelgiama tik iš dalies“, – apgailestavo G. Nausėda.

Paskirtoji premjerė I. Šimonytė spaudos konferencijoje patikslino, kaip naujoji Vyriausybė galėtų dar griežtinti karantino sąlygas.

„Tikrai sprendimus galima vertinti kaip nepakankamus. (…) Kokių sprendimų reikės papildomų vėliau, vėliau ir turėsime diskutuoti, situacija labai dinamiška. (…) Reikia turėti mintyje, kad medikams Kalėdos ir taip bus sunkios“, – sakė ji.