„Jei atsitiktų taip, kad valdančiosios daugumos neliks ar ji subyrės dėl destrukcinių veiksmų, tikrai yra ir kitos alternatyvos. Daugelis valstybių išbandė ir mažumos Vyriausybės formavimą. Juo labiau, kad neliko jau tiek daug laiko iki kitų Seimo rinkimų. Norėtųsi išvengti išankstinių Seimo rinkimų. Tai būtų turbūt pati prasčiausia opcija. Todėl pirma reikia išbandyti tuos variantus, kurie yra naudingi Lietuvai ir teikia stabilumą“, – tiesioginiame LRT eteryje sakė G. Nausėda.

Anot jo, aptariami variantai turi ir privalumų, ir trūkumų, tad dabar svarbiausia palaukti, kol nusės pirmajame rinkimų ture pakilusios dulkės ir sprendimus galiausiai priimti blaivia galva.

„Jei valstiečių-žaliųjų sąjungos desperatiški sprendimai įvyks artimiausioje ateityje, tiesą sakant, net dabartinei prezidentei prisies spręsti šiuos klausimus“, – pastebėjo G. Nausėda.

Tiesa, jis neatmetė galimybės, kad Saulius Skvernelis dar gali pakeisti savo sprendimą ir iš premjero posto nepasitraukti.

„Lietuva tikrai neliks be variantų. Lietuva ras alternatyvą tokią, kokia būtų pati geriausia likus šiek tiek daugiau kaip vieneriems metams iki Seimo rinkimų. Jei man pavyks laimėti prezidento rinkimus, būsiu aktyvus to proceso dalyvis“, – LRT eteryje aiškino G. Nausėda.

Paklaustas, ar galima solidžiu politiniu ėjimu laikyti sprendimą susieti dalykus, kurie iki šiol Lietuvos politikoje nebuvo susieti, G. Nausėda aiškino, kad tai nesolidumo ir neatsakingumo prieš savo rinkėjus pavyzdys.

„Žmonės 2016 m. išrinko valstiečių-žaliųjų sąjungą kartu su koalicijos partneriais vadovauti šaliai, sudaryti Vyriausybę. Gerai ar blogai jiems sekėsi, kitas klausimas. Buvo ir sėkmių, ir nesėkmių. Tačiau dabar staiga sukabinti savo tolesnį darbą Vyriausybėje su prezidento rinkimų rezultatais? Juk rinkėjams tai nebuvo įdomu ir jie šių dalykų niekaip nesiejo, kai darė savo sprendimus“, – kalbėjo G. Nausėda.

Paklaustas, kaip vertina savo galimybes antrajame ture, G. Nausėda tikino esantis nusiteikęs dirbti ir aplankyti tuos Lietuvos regionus, kurių dar nespėjo: Šilutę, Mažeikius, Skuodą, Širvintas.

„Aš tikėjausi purvinesnės“, – paklaustas, kaip vertina praėjusią rinkimų kampaniją, kalbėjo G. Nausėda.