G. Nausėda taip pat pabrėžė, kad jis yra partinės demokratijos šalininkas.

„Sekmadienį įvykę savivaldos ir merų rinkimai ir ypač visuomeninių komitetų sėkmė juose, manau, yra dar viena gera proga partijoms savikritiškai pažvelgti į save, – „Facebook“ tinkle rašė G. Nausėda. – Ne kartą sakiau – esu partinės demokratijos šalininkas, nes ši sistema, jei tik ji sveika, užtikrina didesnę atsakomybę prieš rinkėją, skaidrumą ir tvarumą. Bėda ta, kad dabartiniai partijų santykiai ir su rinkėjais, ir tarpusavyje yra labai sudėtingi. Savivaldos rinkimai tai tik dar kartą parodė.“

Anot kandidato į prezidentus, partijos „užkūrė laužą, po truputį naikinantį jas pačias“. „Rietenos, pagarbos rinkėjui stoka ir politikų pažadų nesilaikymas kenkia ne tik Lietuvai, bet ir pačioms partijoms, užkūrusioms laužą, po truputį naikinantį jas pačias. Kuo greičiau partijos tai suvoks, įvertins ir imsis realių pokyčių, tuo greičiau pavyks atkurti visavertiškai funkcionuojančią partinę demokratiją“, – teigė G. Nausėda.

Jo teigimu, demokratijos sistema Lietuvoje net sustiprėtų, jei dabartiniai komitetai ateityje virstų politiniais judėjimais. „Sustiprėjusi visuomeninių komitetų įtaka ir sveika konkurencija, tikiuosi, paskatins kokybinius pokyčius partijose. Negalime atmesti ir tikimybės, jog dalis šiandieninių komitetų kada nors ateityje taps visaverčiais politiniais judėjimais. Demokratijos sistema Lietuvoje, manau, nuo to tik sustiprėtų“, – svarstė G. Nausėda.

Kandidato į prezidentus teigimu, būsimasis prezidentas turės užmegzti ryšius su politinėmis jėgomis neskirstydamas jų į „savus“ ir „svetimus“ bei pridūrė, kad yra pasirengęs tai padaryti.

„Būsimasis Lietuvos Respublikos Prezidentas turės užmegzti santykius su konstruktyviomis politinėmis jėgomis tiek prieš 2020 m. LR Seimo rinkimus, tiek ir po to, neskirstydamas jų į „savas“ ir „svetimas“. Tokio bendradarbiavimo tikslas yra tik vienas – sprendimai vietoje konfrontacijos, argumentai vietoje pagiežos, telkiant visas jėgas Lietuvai, – „Facebook“ tinkle teigė G. Nausėda. – Šiandien esu pasirengęs tai padaryti ir matau realias galimybes pagaliau įveikti politinės kultūros ydas jau artimiausioje ateityje.“

DELFI primena, kad susumavus savivaldybių tarybų rinkimų rezultatus, pirmauja visuomeniniai rinkimų komitetai. Iš partijų pirma – Tėvynės Sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai. Antri – Lietuvos socialdemokratų partija. Treti – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, nors jos lyderis Ramūnas Karbauskis prieš rinkimus tikėjosi absoliučios pergalės. Ketvirti – Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis.