„Tikrai norėsiu, jeigu ponas Bubnys bus paskirtas centro vadovu, susitikti ir apkalbėti tam tikras sistemines problemas, kurias matome, jo siūlomus sprendimo būdus“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė valstybės vadovas.

Jo teigimu, LGGRTC dabar labiausiai trūksta „moksliškumo, kad bet kokios išvados būtų pagrįstos ne subjektyvia analize, o mokslu, archyviniais šaltiniais“.

„(...) ir kad nebūtų tokių dalykų, kurių praeityje buvo, kai garsių ir gerbiamų mūsų žmonių pavardės būdavo suteršiamos kaltinimais, kurie vėliau būdavo atsiimami. Tai blogiausias dalykas“, – sakė jis.

Ketvirtadienį Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen Seimui pateikė istoriko Arūno Bubnio kandidatūrą į Genocido centro generalinio direktoriaus pareigas.

Prieš kelias savaites parlamentarai atleido pusmetį šiai įstaigai vadovavusį Adą Jakubauską, nes jis nesugebėjo užtikrinti sklandaus institucijos darbo.

Genocido centras tiria visas genocido bei nusikaltimų žmonijai ir žmoniškumui apraiškas ir Lietuvos gyventojų persekiojimą okupacijų metais, taip pat ginkluoto ir neginkluoto pasipriešinimo okupacijoms procesus, inicijuoja genocido organizatorių ir vykdytojų teisinį įvertinimą, įamžina laisvės kovotojų ir genocido aukų atminimą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)