„Tikrai ukrainiečiai nepamiršta tai, ką jie privalo padaryti ir Europos Sąjungos integracijos prasme“, – teigia šalies vadovas.

„Galiu tik išreikšti susižavėjimą ir nuostabą, kad, nepaisant labai sudėtingų aplinkybių ir to, kad šalis yra karo įkarštyje, jie sugeba puikiai ir kartais gal net geriau nei kitos šalys taikos sąlygomis įgyvendinti tas Europos Komisijos rekomendacijas“, – džiaugėsi G. Nausėda.

Pasak šalies vadovo, Briuselis dar šių metų spalį turėtų pateikti išvadas Ukrainos klausimu. Nors teigia nenorįs užbėgti įvykiams už akių, G. Nausėda mano, kad po Europos Komisijos vertinimo EVT galėtų svarstyti dėl oficialių narystės derybų su Ukraina.

„Tikiuosi, kad jau spalio mėnesį Europos Komisija pateiks savo išvadas. Aš tikrai nenoriu užbėgti į priekį ir pasakyti, kokios jos bus. Bet jeigu jos bus teikiamos, iš tikrųjų, labai logiškas žingsnis bus Europos Vadovų Taryboje spręsti klausimą dėl derybų narystės pradžios“, – nurodė prezidentas.

ELTA primena, kad prezidentas G. Nausėda vasario 9–10 dienomis dalyvauja Briuselyje vykstančiame neeiliniame EVT susitikime.

Europos viršūnių susitikime svečio teisėmis dalyvavo ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis. Susitikęs su Europos lyderiais, jis paragino paspartinti ginklų tiekimą Ukrainai, kol Rusija dar nespėjo sutelkti pajėgų naujiems puolimams.

„Turime sustiprinti savo bendradarbiavimo dinamiką, turime padaryti tai greičiau nei agresorė“, – sakė V. Zelenskis kolegoms Europoje.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją