„Nebegalime delsti ir laukti, Europos Sąjunga turi ryžtingiau vienyti šalis stabdant koronaviruso plitimą – tai akcentavau nuotoliniu būdu organizuotoje Europos Vadovų Tarybos sesijoje. Skambučio metu su Europos lyderiais nutarėme, kad šiuo metu pagrindinės veiklos kryptys yra viruso plitimo sustabdymas, medicininės įrangos įsigijimas, socialinių ir ekonominių pasekmių sprendimas, ES piliečių grįžimas namo ir vakcinos bei vaistų kūrimas“, – savo feisbuko paskyroje sako G. Nausėda.

G. Nausėda teigia, kad ES turi nedelsdama imtis priemonių, kad procesai ir procedūros taptų lankstesni, o sprendimai dėl medicininių priemonių tiekimo valstybėms narėms būtų priimami neatidėliojant.

„Bendri šių priemonių pirkimai vyksta per lėtai, tiekimas vėluoja“, – teigia jis.

G. Nausėda teigia, kad ES šalys turi bendradarbiauti, kurdamos vakciną.
„Esu tikras, kad, turėdami tokią inovacijų, technologijų ir talentų bazę Europos Sąjungoje, privalome aktyviau bendradarbiauti, kurdami vakciną. Tam turime visas prielaidas“, – teigia šalies prezidentas.

„Būtina ES vadovams sutelkti dėmesį į solidaus finansinio paketo ekonominėms ir socialinėms problemoms spręsti parengimą ne tik trumpuoju, bet ir ilguoju laikotarpiu. Taip pat būti pasiruošusiems priimti papildomas priemones. Be to, esu įsitikinęs, kad krizės valdymo planas tik viena medalio pusė, – būtina ruoštis ir pokrizinio laikotarpio iššūkiams ne tik ekonomikos, bet ir socialinių reikalų, aplinkosaugos, švietimo ir kitose srityse“, – teigia G. Nausėda.