Susitikime su ambasadoriais prezidentas akcentavo, kad ypatingo NATO sąjungininkų dėmesio reikalauja ne tik nelegalios migracijos iššūkiai, bet ir sparti karinė Baltarusijos integracija į Rusijos karinę sistemą.

Tai, pasak šalies vadovo, kelia naujų iššūkių NATO kolektyvinio saugumo klausimams ir turi atsispindėti planuose, strategijoje ir taktikoje, ypač kalbant apie regioną, besiribojantį su Baltarusija.

„Baltarusijos režimo orkestruojama hibridinė ataka toliau intensyvėja, tad reikia atidžios situacijos stebėsenos ir pasirengimo. Būtina panaudoti visas įmanomas priemones, kad būtų išvengta tolesnės eskalacijos“, – teigė prezidentas.

Šalies vadovas, kalbėdamas su NATO šalių ambasadoriais, teigė, kad, sprendžiant dėl A. Lukašenkos režimo veiksmų pasienyje įstrigusių žmonių situaciją, tarptautinėms organizacijoms turi būti užtikrintos sąlygos dirbti Baltarusijoje prie sienos, kad režimo įkaitais tapusiems žmonėms būtų suteikta humanitarinė pagalba.

Prezidentas su ambasadoriais aptarė kitus su regiono saugumu susijusius klausimus, taip pat situaciją prie Ukrainos sienos su Rusija.

Prezidentas ambasadoriams akcentavo, kad didėjant regioninėms ir tarptautinėms įtampoms ypač svarbūs tampa tiek NATO, tiek ES vienybė, solidarumas ir susitelkimas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)