Pasak Prezidentūros, G. Nausėda lankysis Valstybinio mokslinių tyrimų instituto Fizinių ir technologijos mokslų (FTMC) bei Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų (GMC) centruose.

„Prezidentas susipažins su nanolazerių gamybos laboratorija, Biotechnologijos instituto profesoriaus Virginijaus Šikšnio su komanda atrasta DNR „žirklių“ technologija, dalyvaus diskusijoje apie Lietuvos mokslo perspektyvas“, – BNS nurodė Prezidentūra.

G. Nausėda vizito metu taip pat sieks įvertinti mokslo potencialą, šalies mokslininkų pajėgumus ir jų pasaulinio lygmens pasiekimus.

Vilniaus universitetas informavo, kad aplankęs laboratorijas Saulėtekio studijų miestelyje, G. Nausėda turėtų dalyvauti diskusijoje su universiteto ir FTMC vadovybe, kur bus aptarti mokslo finansavimo, mokslo infrastruktūros plėtros, mokslo reikšmės visuomenėje klausimai.

Šių metų Nobelio chemijos premija už vadinamųjų „genų žirklių“ technologiją paskirta prancūzei Emmanuelle Charpentier (Emaniuel Šarpentjė) ir amerikietei Jennifer A. Doudnai (Dženifer A. Dudnai), nors šią technologiją 2012-aisiais, kaip ir Nobelio premijos laureatai, pristatė ir profesorius V. Šikšnys su komanda. Tuo metu pasaulyje pripažinti šalies lazerių gamintojai sėkmingai bendradarbiauja su CERN, NASA, branduolinių tyrimų centrais ir kitomis svarbiomis organizacijomis.