„Sutarėme, kad jau tikrai daug laiko praėjo nuo paskutinių aukšto lygio vizitų. Tiek Kazachstano prezidento Lietuvoje – berods paskutinį kartą tai buvo 2001 metais. Ir Lietuvos prezidento Kazachstane 2011 m. Mums būtina tuos santykius atnaujinti. Kaip dabar sakoma – restartuoti. Kazachstano prezidentas pažymėjo, kad šis mūsų susitikimas buvo labai svarbus ir geras ženklas mūsų tolimesniam bendradarbiavimui“, – antradienį žurnalistams JAV sakė G. Nausėda.

Prezidentas neslėpė, kad vienas iš susitikimo su K. Ž. Tokajevu tikslų buvo plėsti Lietuvos požiūrį į Rusijos pradėtą karą Ukrainoje. Kaip teigė G. Nausėda, panašu, kad šiuo klausimu apmąstymo procesas Kazachstane yra prasidėjęs, o ir šios valstybės užimtos laikysenos, tvirtino prezidentas, negalima supaprastinti kaip iki artimo Rusijai.

„Manau, kad šiandien Kazachstanas patiria tikrai nemažą spaudimą iš Rusijos pusės. Mes atidžiai sekame jo vadovo pareiškimus, vertinimus. Ir aš matau, kad tam tikras apmąstymo procesas yra prasidėjęs. Aš tikrai nesupaprastinčiau situacijos ir norėčiau matyti Kazachstaną atviromis akimis ir, kad būtų galima bendradarbiauti ne tik ekonominėje srityje“, – teigė Lietuvos prezidentas.

Rugsėjo 20-22 dienomis prezidentas Gitanas Nausėda dalyvauja Jungtinių Tautų (JT) 77-oje Generalinėje Asamblėjoje Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV).