„Lietuva tvirtai remia Moldovos teritorinį vientisumą ir suverenumą, eurointegraciją ir Moldovos pasiryžimą įgyvendinti reformas šalyje“, – trečiadienį Prezidentūroje teigė G. Nausėda.

Jis aiškino, kad birželio mėnesį įvykusi Europos vadovų taryba yra istorinė ir Moldovai suteiktas Europos Sąjungos (ES) šalies kandidatės statusas yra puiki paskata tęsi reformas siekiant narystės ES.

„Tikiu, kad Moldovos žmonės išnaudos šią galimybę su kaupu ir dės visas pastangas, kad tolesnis eurointegracijos procesas vyktų sklandžiai ir greitai“, – sakė šalies vadovas.

G. Nausėda taip pat pažymėjo Moldovos energetinės nepriklausomybės nuo Rusijos svarbą bei džiaugėsi, jog ši šalis Lietuvos iniciatyva jau yra įtraukta į ES bendrų energijos pirkimų mechanizmą.

„Lietuva yra pasirengusi dalintis patirtimi, padėti ir patarti, mes ėjome šiuo keliu prieš 20 metų ir žinome, kad tai reikalauja didelių pastangų ir susitelkimo, todėl esame pasiruošę būti šalia“, – aiškino prezidentas.

ELTA primena, kad Lietuvos prezidentas G.Nausėda trečiadienį susitiko su į Lietuvą Valstybės dienos proga atvykusia Moldovos prezidente M. Sandu.

Lietuvos ir Moldovos prezidentai kartu dalyvavo Valstybės vėliavų pakėlimo ceremonijoje Simono Daukanto aikštėje. Vėliau įvyko dvišalis G. Nausėdos ir M. Sandu susitikimas, kurio metu šalių vadovai aptarė Moldovos bendradarbiavimą su Europos Sąjunga (ES) ir Lietuvos pagalbą Moldovai eurointegracijos kelyje, taip pat – energetinės nepriklausomybės ir regioninio saugumo klausimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją