Opozicija užsimena, jog interpeliacijos rudenį gali laukti jau ne tik užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, bet ir energetikos ministras Dainius Kreivys.

Prezidentas trečiadienį teigė, jog situacija yra kur kas sudėtingesnė.

„Jeigu D. Kreivio atsistatydinimas atpigintų elektrą, tai sakyčiau, kad net tris interpeliacijas galima organizuoti. Bet šiuo atveju situacija yra gerokai sudėtingesnė. Pirmiausia turime užtikrinti teisinės sistemos tvarumą. Mes puikiai matome, kad tokia, kokia yra rinka šiuo metu, tikėtis konkurencijos joje yra ganėtinai naivu“, – sakė jis.

Būtent dėl šios priežasties šalies vadovas laukia, kol į darbą grįš šiuo metu atostogaujanti Vyriausybės vadovė.

„Štai, kodėl premjerei grįžus iš atostogų, norėčiau susitikti su ja specialiai aptarti šio klausimo. Ir, be jokios abejonės, taip pat planuojame susitikti ir su VERT vadovu. Noriu užduoti klausimus – kaip taip atsitinka, kad rinkos dalyviai pradeda elgtis neprognozuojamai. Ir visus nuostolius ir galimas rizikas stengiasi nušluoti ant vartotojų pečių. Šitai yra nepriimtina ir tai turi keistis“, – trečiadienį sakė prezidentas Gitanas Nausėda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)