Prezidento vyr. patarėjas Aistis Zabarauskas DELFI patvirtino, kad kol kas rezidencijoje vyksta remonto darbai. Jis negalėjo pasakyti, kada baigti darbus planuojama.

DELFI primena, kad G. Nausėdos inauguracija vyko liepos 12 dieną. Iki liepos pradžios minimoje rezidencijoje dešimt metų gyveno prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Neatmetama, kad G. Nausėdos namas, kai iš jo išsikels šeimininkai, bus „įdarbintas“. Svarstoma, kad jis galėtų tapti vieta, kurioje būtų įgyvendinamos įvairios visuomeninės, socialinės ar kultūrinės iniciatyvos, jei taip nebus pakenkta Pavilnių regioniniam parkui, su šia idėja sutiks kiti gyventojai.

Sunku užtikrinti saugumą

G. Nausėda anksčiau yra sakęs, kad, norint užtikrinti saugumą jo namuose po Pučkorių atodanga, reikėtų labai didelių investicijų ir, nepaisant jų, garantuoti pakankamo saugumo būtų neįmanoma.

„Aš pripažįstu, kad esu pasirengęs keltis į Turniškes“, – birželio pradžioje kalbėjo jis.

G. Nausėda taip pat sakė nenorintis sudaryti Pavilnį lankantiems žmonėms nepatogumų.

„Aš tikrai nenorėčiau, kad žmonėms būtų sudaryta eilė nepatogumų dėl to, kad ten vaikščiotų žmonės, kurie yra daugiau susiję su apsauga negu gamtosauga, o kita priežastis, ten atsirastų infrastruktūros elementų, kurie vargu ar papuoštų tą unikalią Vilniaus vietovę“, – kalbėjo jis.

Persikėlė ir premjeras

Liepos pradžioje į Turniškes persikraustė premjeras Saulius Skvernelis su šeima. Tiesa, čia jis turėtų gyventi tik tol, kol namuose baigsis remonto darbai.

„Ministro pirmininko persikėlimas susijęs su Vadovybės apsaugos departamentu. Jis turėtų paaiškinti, kodėl tai rekomenduota padaryti. Tai susiję su sąlygomis, kuriomis galima užtikrinti jo ir jo šeimos geresni saugumą“ – liepos 1-ąją BNS sakė premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas.

Anot jo, apsaugos pareigūnai įkalbėjo Vyriausybės vadovą persikraustyti, nes jo namuose atliekamas remontas.

„Iš tikrųjų jo namuose vyksta remontas, yra darbininkai, vaikšto žmonės, dirba technika, ir yra sudėtingiau bei brangiau stengtis užtikrinti ten tinkamo lygio apsaugą“, – teigė S. Malinauskas.