„Situacija Ukrainoje negerėja, ji tik blogėja. Tuo aš turėjau galimybės įsitikinti su delegacija viešėdamas Ukrainoje, susitikdamas su kariais, oficialiais valdžios atstovais. Žūsta žmonės. Tai yra pats baisiausias dalykas. Tai iš esmės yra dėl Rusijos agresyvių veiksmų“, – po Europos Vadovų Tarybos posėdžio ketvirtadienį sakė šalies vadovas.

„Todėl kalbėti apie kažkokį santykių perkrovimą tokiomis aplinkybėmis yra mažų mažiausiai neatsakinga“, – pridūrė jis.

Anot G. Nausėdos, Bendrija ir toliau turi „taikyti tuos principus, kuriuos esame nusistatę, (...) neišklysti iš kelio“.

„Jei jų laikysimės, aš tikiuosi, kitos valstybės, su kuriomis turime reikalo, jos tai supras kaip tam tikrą konstantą, aksiomą ir galbūt pakoreguos savo elgesį. Kito kelio padaryti tuos santykius civilizuotais, nuoširdžiais ir normaliais kol kas neturime“, – sakė Lietuvos prezidentas.

Europos Sąjungos užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis trečiadienį prieš Šiaurės Atlanto tarybos (NAC) užsienio reikalų ministrų posėdį sakė, kad Rusija yra „pavojinga kaimynė“, bet derėtų bendradarbiauti su ja „dėl virtinės klausimų, kuriais interesai sutampa“.

Kiek anksčiau siekį palaikyti dialogą su Rusija yra išsakęs ir Vokietijos užsienio reikalų ministras Heiko Maasas, nes ji dalyvauja sprendžiant ir tarptautinės politikos klausimus.

Vis dėlto politikas pripažino, kad „daug pastangų pastaraisiais mėnesiais, deja, nesulaukė Rusijos atsako“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (139)