„Dabar mintyse greitai nesistengiu perskaičiuoti, bet tikrai tai yra ne mažiau kaip 4 – 5 kandidatūros politikoje arba aktyviai visuomeniniame gyvenime dalyvaujančių žmonių“, – nurodė jis.

Anksčiau G. Nausėda yra sakęs, kad S. Skvernelis turi ūkiško žmogaus bruožų ir, tapęs prezidentu, jis siūlytų jam tęsti pradėtus darbus.

„Pirmiausia, pati valdančioji koalicija turi aiškiai demonstuoti savo norą toliau dirbti Lietuvos labui. Nesusieti šio noro ir pasiryžimo su rinkimų rezultatais. Jei toks noras ir pasiryžimas yra, yra valdančioji koalicija ar jos dauguma, aš manau, kad toks variantas būtų svarstytinas. Juo labiau, kad S. Skvernelis pasižadėjo ir pateikė visuomenei labai daug pažadų. Būtų smagu, jei per tą pakankamai jau neilgą laiką jis sugebėtų tuos pažadus įgyvendinti. Manau, kad tai būtų vienas iš variantų, kuriuos aš svarstyčiau. Bet, jei valdančioji koalicija tiesiog nebenori dirbti ar pavargo, be abejo, reikėtų ieškoti kitų kandidatų“, – sakė jis.

Jaučiasi ramus

Likus dviem valandoms iki balsavimo pabaigos G. Nausėda DELFI sakė, kad jaučiasi ramus ir net pats tuo stebisi – vis dėlto tai pirmieji jo rinkimai.

„Kad būsiu toks ramus, nesitikėjau, bet, matyt, tai yra susiję su tuo, kad jaučiuosi kartu su komanda, savanoriais ir bendražygiais atsidavęs visą širdį, visas jėgas Lietuvai“, – aiškino jis.

Paklaustas, kokių rinkimų rezultatų tikisi, G. Nausėda šyptelėjo, kad smagiausia būtų prie savo pavardės pamatyti 50,5 proc. rinkėjų balsų. Tiesa, jis tuoj papildė, kad patekimas į antrąjį rinkimų turą taip pat būtų labai patrauklus rezultatas.

„Tikiuosi, kad taip ir atsitiks“, – lūkesčiais dalijosi G. Nausėda.

Jau apgalvojo rinkiminę strategiją

Pasidomėjus, su kuriuo iš apklausų lyderių – Ingrida Šimonyte ar S. Skverneliu – norėtų susitikti antrajame rinkimų ture, G. Nausėda sakė, kad tai nėra ta vieta, kur galėtum rinktis sau parankius kandidatus.

„Aš skiriuosi ir nuo vieno, ir nuo kito kandidato, matyt, esu tas kandidatas, kurį išrinkus vis dėlto būtų tam tikri esminiai pokyčiai, visų pirma, bendravimo stiliuje – man artimas šis Valdo Adamkaus bruožas. Jis stengėsi susodinti visus prie bendro stalo, kalbėti su visais pagarbiai, įvertinti visų nuomones ir tada priimti sprendimą“, – kalbėjo kandidatas į prezidentus.

Jis prisitarė, kad su komanda jau apgalvojo rinkiminę strategiją, kaip elgtųsi vieno ar kito konkurento laimėjimo atveju.

„Koks tai kandidatas bebus, gerai pasirengę eisime į debatus ir, svarbiausia, Lietuvos žmonėms toliau siųsime žinutę apie gerovės valstybę, santarvę mūsų visuomenėje ir kitokią politinę kultūrą, kurios mes laikėmės rinkimų kampanijos metu.<...> Labai gaila, kad dėl didelio debatų skaičiaus nebegalėjome normaliai keliauti po Lietuvą ir susitikti su žmonėmis“, – kalbėjo G. Nausėda.

Paklaustas, kokius regionus pirmiausiai aplankytų, jei patektų į antrąjį rinkimų turą, pašnekovas minėjo Šilutės rajoną, Ukmergę, Širvintas, Mažeikius.

„Aš sukaupiau labai daug patirties, labai daug informacijos apie nuotaikas Lietuvoje. Šiandien aš turiu labai gerą matymą, kokios yra tos nuotaikos įvairiuose Lietuvos kampeliuose“, – kalbėjo kandidatas į prezidentus.

Neatmeta galimybės likti politikoje

Pasidomėjus, ką darytų, jei netaptų Lietuvos prezidentu – liktų politikoje, suktų į verslą ar imtųsi akademinės veiklos, G. Nausėda sakė, kad apie tai kalbėti dar anksti.

„Be jokios abejonės, aš šiandien sau pasilieku visas atviras galimybes, bet tvirtų sprendimų dar nesu padaręs“, – sakė jis.

G. Nausėda tikino savo rinkiminėje kampanijoje nematantis didelių klaidų. Lemtinga klaida jis nevadino ir sprendimo anksti pranešti apie tai, kad kandidatuoja į Lietuvos prezidentus. Politologai ir sociologai spėjo, kad būtent dėl to pastaruoju metu G. Nausėdos reitingai išliko beveik nepakitę, kai, pavyzdžiui, S. Skvernelio ir I. Šimonytės nuosekliai augo.

„Pažiūrėkime į tuos rezultatus. Politologai labai dažnai klysta. Aš nesiimsiu vertinti politologų vertinimų, nes jie dažnai keičiasi. Palaukime rezultatų ir pamatysime, ar buvo kažkokių lemtingų dalykų, ar ne“, – sakė jis.