„Statistikos departamento paskelbti 2019 m. skurdo rodikliai rodo, kad judame gera kryptimi. Tai džiugina. Bet kartu turime būti realistais – skurdo rizikos lygis vis dar išlieka labai aukštas. Jis yra reikšmingai didesnis nei Europos Sąjungos vidurkis“, – rašė jis.

G. Nausėda teigė, kad pusė milijono gyventojų, nesuvedančių galo su galo, yra gerokai per daug.

„Ką reiškia 20,6 proc. šalies gyventojų, gyvenančių žemiau skurdo ribos? Tai yra 576 tūkst. žmonių – gerokai per daug, kad galėtume nusiraminti. Vilniaus dydžio gyventojų skaičius finansiškai nesuveda galo su galu!“ – situaciją vertino jis.

„Tokių atvejų, kai dirbantis žmogus negali išbristi iš skurdo spąstų, mūsų šalyje apskritai neturėtų likti. Tačiau būtent šioje srityje kol kas matome mažiausiai pažangos – dirbančiųjų skurdo rizika sumažėjo vos 0,2 proc. O ir pajamų nelygybė išlieka pernelyg aukšta – mažiausiai ir daugiausiai uždirbančių asmenų pajamos skiriasi net 6,4 karto“, – rašė prezidentas G. Nausėda.

Jis taip pat pažymėjo, kad didžiausi skurdo rodikliai fiksuojami pensininkų gretose.

„Didžiausias skurdo rizikos lygis ir vėl senatvės pensininkų tarpe – net 35,1 proc. Teigiamai nuteikia, kad šis rodiklis pagerėjo, lyginant su 2018 m. Tai rodo, kad pensijų indeksavimas veikia ir jis negali būti stabdomas – pensijos ir toliau turi didėti sparčiau už atlyginimus“, – gerėjančia situacija džiaugėsi prezidentas.

„Vakar Europos Vadovų Taryboje sutartos investicijos Lietuvai leidžia kitaip vertinti nacionalinio valstybės biudžeto potencialą. Pasitikdami Seimo rinkimus, privalome kreipti dėmesį ne tik į tai, ką siūlo partijos dalinimo ir perdalinimo srityje, bet ir į jų siūlomas ekonomikos bei inovacijų vizijas. Kitaip nuolat trypčiosime vietoje arba suksimės ratu“, – feisbuke trečiadienį rašė šalies vadovas G. Nausėda.

Delfi primena, kad trečiadienį buvo paskelbta naujausia skurdo statistika.

Lietuvoje žemiau absoliutaus skurdo ribos pernai gyveno apie 215 tūkst. žmonių – vieno jų pajamos buvo iki 251 euro per mėnesį, o dviejų tėvų ir dviejų vaikų iki 14 metų šeimos – 527 eurai.

Tuo metu žemiau skurdo rizikos lygio pernai gyveno apie 576 tūkst. žmonių – šis rodiklis pernai siekė 20,6 proc. – per metus jis sumažėjo 2,3 punkto, pranešė Statistikos departamentas.

Absoliutaus skurdo lygis 2019 metais siekė 7,7 proc. – 3,4 punkto mažiau nei 2018 metais.