„Sekmadienis prasidėjo Lietuvai labai svarbiu pokalbiu su naująja kandidate į Europos Komisijos pirmininkes. Išreiškiau palaikymą jos kandidatūrai ir manau, kad kuo greičiau ji bus patvirtinta ir suformuota nauja Europos Komisijos sudėtis, tuo greičiau bus galima pradėti svarstyti svarbiausius klausimus, aktualius Europos Sąjungos šalims, kaip derybos dėl 2021-2027 metų finansinės perspektyvos", - pokalbį, kuris vyko vokiškai, komentavo Prezidentas G. Nausėda.

Anot Prezidento komunikacijos grupės pranešimo, pokalbio metu aptartas būsimas Europos Parlamento balsavimas dėl Europos Komisijos pirmininkės kandidatūros patvirtinimo ir apsvarstyta būsima Europos Komisijos sudėtis. Prezidentas kandidatei į Komisijos pirmininkes užsiminė ir apie Europos komisarų portfelių sudėtį bei poreikį didinti jų atsakomybes, sprendžiant svarbiausius Europos Sąjungos klausimus.

Prezidentas akcentavo, kad šiandieninių iššūkių akivaizdoje labai svarbus Europos Sąjungos institucinis stabilumas ir apibrėžtumas, o Lietuvai labai svarbus jos institucijų dėmesys.

Lietuvos vadovas teigė, kad pokalbis su kandidate buvo labai malonus ir šiltas. U. von der Leyen puikiai žino Lietuvą ir jos aktualijas. 2017 m. jai įteiktas ordino „Už nuopelnus Lietuvai" Didysis kryžius.

Vokietijos ir Lietuvos bendrystę stiprina ir bendri gynybiniai prioritetai - Vokietijos karinės pajėgos yra dislokuotos mūsų šalyje.