Šalies vadovas taip pat teigė, kad numatomos priemonės apima ne tik sankcijas Baltarusijos režimo pareigūnams, tačiau ir paramą pilietinei baltarusių visuomenei.

Lietuva ir Lenkija atsidūrė tame smaigalyje, kurį pavadinčiau tiesiog orientuota ataka prieš dvi valstybes, kurios yra gretimos Baltarusijai. Taigi, Baltarusijos režimas pasirinko taktiką „skaldyk ir valdyk“, nukreipdamas savo nepasitenkinimą tik į dvi valstybes“, – Briuselyje teigė G. Nausėda.

„Tačiau Europos Sąjunga labai aiškiai indikuoja, kad nebus jokių dviejų valstybių, nes Europos Sąjunga yra vieninga, ir mes imsimės visų atsakomųjų priemonių, kokios tik yra mums pasiekiamos tam, kad demokratiniai pokyčiai Baltarusijoje vyktų“, – taip pat pridūrė jis.

G. Nausėda taip pat pabrėžė, kad jo minėtos priemonės apima ne tik sankcijas Baltarusijos pareigūnams, tačiau ir paramą pilietinei Baltarusijos visuomenei.

„Ir šios priemonės apima toli gražu ne tik sankcijas, apie kurias mes daugiausiai kalbame, nors, be abejo, kad tai taip pat reikalinga priemonė, tačiau apima ir paramą, programą jau būsimai Baltarusijos visuomenei periodu po A. Lukašenkos“, – akcentavo šalies vadovas.
Prezidentas taip pat teigia, kad dalyvaus rengiant tolesnes programos detales.

„Mes tikrai buvome ne tik iniciatoriai tokios programos, bet ir esame pasirengę aktyviai dalyvauti rengiant šios programos detales tam, kad padėtume pilietinei visuomenei ir apskritai Baltarusijos ekonomikai žengti į priekį“, – sakė G. Nausėda.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)