Pasak Prezidentūros pranešimo, ES Rytų partnerystės viršūnių susitikime daugiausia dėmesio bus skirta ES ir Rytų partnerių bendradarbiavimo stiprinimui, siekiant, kad Rytų partnerystės politika išliktų strateginiu ES prioritetu. Prieš oficialų ES ir Rytų partnerystės vadovų susitikimą Lietuvos prezidento iniciatyva susitiks ES valstybių narių ir asocijuotojo trejeto – Ukrainos, Moldovos ir Sakartvelo – vadovai.

Šiame susitikime bus aptartas Asociacijos sutarties (DCFTA) ir reformų įgyvendinimas, bendradarbiavimo tarp asocijuotųjų partnerių stiprinimas, taip pat ir regioninio saugumo iššūkiai.

Gruodžio 16–17 dienomis EVT sesijoje Europos vadovai aptars COVID-19 pandemijos valdymą, energijos kainas, saugumo ir gynybos, ES užsienio politikos klausimus. Taip pat planuojama skirti dėmesio migracijos išorės aspektams, ES krizių valdymo ir atsparumo, Baltarusijos režimo vykdomos hibridinės atakos, ES išorės sienų apsaugos, situacijos eskalacijos Ukrainos ir Rusijos pasienyje klausimams aptarti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)