Tarptautinis Holokausto aukų atminimo ir kovos su antisemitizmu forumas „Atsiminkime – Reaguokime“ rengiamas Malmėje.

Forumo metu bus pristatyti valstybių, tarp jų ir Lietuvos, įsipareigojimai stiprinti Holokausto atminimą ir kovoti su antisemitizmu, pranešė Prezidentūra.

Plenarinėje sesijoje kalbės Švedijos premjeras Stefanas Lofvenas, Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charlesas Michelis, Izraelio prezidentas Isaacas Herzogas, Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas, JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas, kt.

Lietuvos prezidentas kalbės forumo paraštėse vykstančiame renginyje, pavadintame „Saugant atminimą, kovojant su iškraipymais“.

„Iki šiol skaudžiai jaučiame savo bendrapiliečių, Lietuvos žydų, netektį. Privalome užtikrinti, kad būsimos kartos prisimintų ir apmąstytų skaudžias Holokausto pamokas. Suvokdami, kad praeities košmarai negali kartotis, turime kovoti su visais bandymais klastoti istoriją ir kurstyti neapykantą“, – Prezidentūros pranešime cituojamas G. Nausėda.

Trečiadienio vakarą Danijos sostinėje Kopenhagoje numatytas G. Nausėdos susitikimas su šios šalies lietuvių bendruomene.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)