Šalies vadovo delegacija į Jungtinės Karalystės sostinę atvyko pirmadienio vakarą.

Antradienį prezidentas su žmona lankysis karalienės Elžbietos II priėmime 70-ųjų NATO įsteigimo metinių proga ir ministro pirmininko Boriso Johnsono neformaliame priėmime.

Trečiadienį lyderiams sėdus prie derybų stalo dėmesio centre gali atsidurti kivirčai tarp Turkijos ir Vakarų šalių bei Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono raginimai gerinti santykius su Rusija.

Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas savo ruožtu dėmesį, manoma, sutelks į nepakankamas sąjungininkų išlaidas gynybai ir augančią Kinijos grėsmę.

Baigiantis susitikimui, JAV vadovas trečiadienio popietę atskirų darbo pietų pakvies aštuonis vadovus iš šalių, kurios gynybai skiria mažiausiai 2 proc. bendrojo vidaus produkto – tokio kvietimo sulaukė ir G. Nausėda.

Pasak diplomatų, Lenkija ir Baltijos šalys per viršūnių susitikimą gali kelti klausimą dėl jų gynybos planų atnaujinimo – Turkija juos vetuoja, kol bus surastas sprendimas, kaip patvirtinti panašų planą Turkijai.

Daugiausia ginčų kelia Turkijos reikalavimas Sirijoje veikiančias kurdų organizacijas įvardyti teroristinėmis grupėmis.

Per NATO susitikimą taip pat dalyvaus krašto apsaugos ir užsienio reikalų ministrai Raimundas Karoblis bei Linas Linkevičius.

Prieš NATO susitikimą G. Nausėda susitiks su potencialiais investuotojais Londone Sityje bei Londone gyvenančia lietuvių bendruomene.

Anot Prezidentūros, apskritojo stalo diskusijoje G. Nausėda pakvies Jungtinės Karalystės finansų ir finansinių technologijų bendroves „Credit Suisse“, HSBC, „Innovate Finance“, „JP Morgan“, „KPMG“, „Revolut“, „Moody's“, „UK Finance“ pradėti ar plėsti veiklą Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)