Jis tvirtino taip nusprendęs dėl to, kad „ne laiškais sprendžiamos problemos“.

„Taip, mes jo nepasirašėme, kadangi aš esu įsitikinęs, kad ne laiškais sprendžiamos problemos“, – ketvirtadienį žurnalistams Briuselyje prieš ES šalių vadovų susitikimą sakė G. Nausėda.

Jis kalbėjo apie 17 ES šalių lyderių artėjant bendrijos viršūnių susitikimui pasirašytą laišką, inicijuotą Vengrijai priėmus įstatymą, draudžiantį nepilnamečiams suteikti prieigą prie bet kokios medžiagos LGBTQ tema.

Nors Vengrija tiesiogiai laiške neminima, dokumente pasmerktos „grėsmės pagrindinėms teisėms, ypač nediskriminavimo dėl seksualinės orientacijos principui“.

Tuo metu antradienį 13 ES šalių pasirašytą laišką, kuriuo reiškiamas „rimtas susirūpinimas“ dėl Vengrijoje priimto įstatymo, Lietuva parėmė.

Jį pasirašė Briuselyje Bendrųjų reikalų taryboje tuo metu dalyvavęs užsienio reikalų viceministras Arnoldas Pranckevičius. Užsienio reikalų ministras G. Landsbergis BNS teigė, kad tai padaryta jo iniciatyva.

„LGBTIQ asmenų stigmatizavimu yra pažeidžiama jų pagrindinė teisė į orumą, kurią užtikrina ES chartija ir tarptautinė teisė“, – teigiama antradienį paskelbtame laiške.

Gitanas Nausėda Briuselyje

Sako, kad niekas negali nurodinėti

G. Nausėda tvirtino besitikintis, kad Lietuvoje rudenį pavyks sureguliuoti tos pačios lyties asmenų santykius, apsvarsčius visus argumentus ir gerbiant šalies Konstituciją bei kitus įstatymus.

„Tai padarysime kaip suvereni valstybė“, – sakė prezidentas.

„Niekas negali nurodinėti mums arba teikti direktyvų, kaip turėtume išspręsti šį klausimą, kurio egzistavimą aš pripažįstu ir tikrai noriu, kad civilizuotos šių žmonių teisės būtų užtikrintos“, – pridūrė jis.

Lietuvos Seimas pavasarį atmetė įstatymą, kuriuo būtų įvesta lyčiai neutrali partnerystė. Iniciatoriai žada grąžintą tobulinti įstatymą vėl teikti rudenį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1940)