„Galiu labai trumpai atsakyti, kad čia yra Vyriausybės klausimai. Aš, kaip prezidentas, dekretu nurodau ir patvirtinu, kas eis ministro pirmininko pareigas, kol jis atostogauja. O Vyriausybės kadrų klausimai, ministerijų klausimai yra pačios Vyriausybės dispozicija. Už tuos sprendimus pati Vyriausybė ir atsako“, – Vilniaus oro uoste sakė G. Nausėda.

Nuo liepos 20 d. sveikatos apsaugos ministras A. Veryga išėjo penkių savaičių atostogų, primena ELTA.

A. Verygą nuo pirmadienio dvi savaites pavaduos susisiekimo ministras J. Narkevičius, dvi – švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius, dar savaitę – socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

Tuo metu A. Verygos atostogos sulaukė politikų kritikos. Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis sako, kad tai yra premjero Sauliaus Skvernelio atsakomybė pasirinkti žmogų, kuris yra tinkamiausias padengti kitą postą, kitą poziciją.

„Jis pasirinko poną J. Narkevičių, matyt, ponui Skverneliui atrodo, kad Narkevičius šiandien geriausiai išmano sveikatos klausimus. (...) Man atrodo, kad buvo įdomus sprendimas Vyriausybėje tokią svarbią poziciją patikėti J. Narkevičiui, kuriuo prezidentas yra pareiškęs aiškų nepasitikėjimą. Turiu galvoje tai, kad jis pavaduotoja sveikatos apsaugos ministrą“, – antradienį žurnalistams Seime sakė G. Landsbergis.

Seimo narė konservatorė Ingrida Šimonytė irgi kritiškai įvertino ministro A. Verygos atostogas.

„Sakyčiau, kad tai atrodo keistai. O kas pavaduoja – nežinau, ar labai lengva būtų rasti tai Vyriausybei daug geresnių ministrų, kurie pavaduotų“, – svarstė parlamentarė.