Susisiekimo ministru, DELFI sakė S. Malinauskas, būtų siūlomas Vladislavas Kondratovičius, vidaus reikalų – Jaroslavas Narkevičius, o žemės ūkio ministro postui tikriausiai bus siūloma Andriaus Palionio kandidatūra.

„Šios kandidatūros nėra netikėtos, apie jas jau buvo diskutuota“, - po vizito Latvijoje surengęs spaudos konferenciją sakė G. Nausėda.

Vis dėlto prezidentas pridūrė, kad neskuba deklaruoti, jog minėti asmenys tikrai bus paskirti ministrais. G. Nausėdos teigimu, pirmiausia reikia kandidatus įvertinti.

„Noriu susipažinti su pačiais kandidatais ir jų buvusia veikla. Šiandien galiu konstatuoti faktą, kad tai yra realūs kandidatai, kad partijos, kurios sudarė koalicinę sutartį, pasiūlė šiuos kandidatus, o ar Vyriausybėje jie bus, ar nebus, be jokios abejonės, paaiškės po galutinio pokalbio su jais ir kai prezidentas premjero pasiūlytą kandidatūrą patvirtins“, - sakė G. Nausėda.

Moterų Vyriausybėje galėtų būti.

Prezidento komandos suformavimas, pasak G. Nausėdos, rodo pavyzdį, jog lyčių lygybė politikoje gali būti sėkmingai įgyvendinama.

„Mes stengiamės rodyti gerą pavyzdį, pažiūrėkite į Prezidentūrą ir pamatysime tą lyčių balansą. Jeigu šiandien dėl vienokių ar kitokių priežasčių to lyčių balanso kol kas nepavyksta pasiekti, dėl to tenka apgailestauti. Šiandien yra daug puikių moterų, kurios puikiausiai galėtų užimti, gauti ministro portfelį, tiesiog dėl tam tikros politinės dėlionės ir galbūt dėl tų kandidatūrų, kurios šiandien yra realiausios partijoms pasiūlyti, atsitiko taip, kaip atsitiko“, - teigė G. Nausėda.
Vis dėlto prezidentas pridūrė, kad šiandien dar negalima galutinai sakyti, jog moterų ministrių nebus.

„Pagyvensim, pamatysim“, - apie moterų galimybes užimti postus Ministrų kabinete sakė G. Nausėda.

Antradienį Seimui pareiškus palaikymą premjeru S. Skverneliu, šis išreiškė prioritetą Vyriausybės suformavimui. Pasak jo, keisis mažiausiai trys ministrai.