„Tokie nusikaltimai neturėtų būti stebimi pro pirštus. Ir mano apsilankymas, aplankius mergaitę Kauno klinikose, kuri patyrė tikrai žvėriškus sumušimus, yra pirmiausia mano empatijos ir mano užuojautos išreiškimas, tačiau tai reiškia taip pat, kad aš tikrai stebiu šitą procesą kaip ir visi Lietuvos žmonės ir tikrai nesu abejingas šitam procesui.

Ir kuomet aš girdžiu kalbas apie tai, kad na kažkas kažką vėl „išsuks“, tai va tokio termino mūsų teisinėje kalboje neturėtų būti, kad kažkas kažką „išsuks“ – niekas neturi nieko „išsukti“, visi turi gauti pagal nuopelnus. Tokia ir turėtų būti teisinės valstybės vizija“, – sakė G. Nausėda.


Pasak jo, Lietuvos visuomenė pasigenda teisingumo ir tai būtina keisti.

„Ko labiausiai mes pasigendame ir kuo labiausiai yra nusivylę Lietuvos žmonės – kitą kartą ne dėl to, kad jų pajamos yra mažos, o kad jie nemato teisingumo mūsų valstybėje. Tai mes turime atstatyti teisingumą valstybėje“, – pabrėžė G. Nausėda.

ELTA primena, kad gegužės pabaigoje per klasės vakarėlį Tauragės rajone esančioje kaimo turizmo sodyboje buvo pasikėsinta išžaginti Eržvilko gimnazijos dešimtokę, ji buvo žiauriai sumušta. Dėl merginos gyvybės kovojo Kauno klinikų medikai. Pirmasis gydymo etapas baigėsi ir merginai pradėta reabilitacija.

Nusikaltimu įtariamas Jurbarko gimnazijos moksleivis.