„Ponas Sutkus iš tikrųjų dalyvavo mano susitikime su tuometiniu kariuomenės vadu. Jis dalyvavo kaip privatus asmuo, gana seniai pažįstantis poną kariuomenės vadą, kuris šiuo metu yra mano patarėjas. Ir tiek – jis nedalyvavo ten kaip kažkoks LVK prezidentas.

Jo buvimas šiuose rūmuose buvo lygiai toks pats dažnas kaip ir kitų asociacijų vadovų. Jokių dvišalių susitikimų mes nesame turėję. Esame aptarinėję įvairius klausimus, tame tarpe mokesčių politikos, naujausią iniciatyvą dėl Gyventojų pajamų mokesčio, kartu su kitų asociacijų vadovais“, - sakė G. Nausėda.

Jis patikino niekada nejautęs jokio spaudimo iš V. Sutkaus nei dėl ministrų kandidatūrų, nei dėl kitų klausimų. Prezidentas paragino sulaukti pradėtų tyrimų pabaigos, „ir pamatysime, kaip ten kas iš tikrųjų buvo“.

Šalies vadovas patikino, kad tuo metu, kai buvo pasirašinėjamas memorandumas dėl priemonių kovoti su pandemija, jis dar nežinojęs apie gresiančią korupcijos bylą.

„Tuo metu dar ne, sužinojau apie tai išvakarėse“, - sakė G. Nausėda.

"Aš manau, kad informacijos pateikiama tiek, kiek galima pateikti nenorint pakenkti tyrimui. Patys sprendimai pareikšti tam tikrus įtarimus, nes tam tikrai yra pagrindo, jie yra teisingi, - patikino penktadienį žurnalistus G. Nausėda.

Nausėda sako, kad tai dar ne pabaiga

Prezidentas nekritikavo pareigūnų, kad informacijos pateikiama per mažai.

Taip pat prezidentas teigia, kad tai dar tikrai ne pabaiga.

"Manau, kad STT suaktyvėjimas yra savalaikis, jis labai gerai dera su mūsų vienu iš prioritetų pažaboti korupciją, pasiekti kokybinį lūžį kovos su korupcija srityje. Sveikinu STT tyrimus, kurie, žinoma, turi būti pabaigti iki galo ir jie turi turėti logišką pabaigą - arba jie patvirtinami ir priimami atitinkami sprendimai, arba žmonės išteisinami, jei yra pagrindo juos išteisinti, - sakė prezidentas. - Tačiau galiu patikinti, kad tai tikrai dar ne pabaiga ir kad tikrai pamatysite naujų sprendimų ir įvykių šitoje srityje."

Kaip jau skelbta, teisėsaugai atliekant ikiteisminį tyrimą galimos korupcijos byloje sulaikytas Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas V. Sutkus įtariamas gavęs kyšį iš Lietuvos bankų asociacijos prezidento M. Zalatoriaus ir kelių tiesimo bendrovių vadovų. V. Sutkus įtarimus neigia.

Teisėsauga galimus nusikaltimus sieja su neteisėtai vykdoma lobistine veikla ir poveikiu teisėkūros procesams, rašė BNS.

Tyrime kaip liudytojas buvo apklaustas ir BFK vadovas „valstietis“ Valius Ąžuolas.