„Gaila, kad šitas procesas apaugo tokiomis intrigomis. Tikrai taip neturėtų būti. Manau, kad kaltos yra abi pusės. Tikiuosi, kad jau artimiausioje ateityje vis dėlto šitas klausimas bus vienaip ar kitaip išspręstas.

Arba tada palikime poną Pranckietį vadovauti Seimui, nes tokia yra Seimo valia, arba ieškokite sprendimų, kurie lemtų, kad ponas Pranckietis būtų pakeistas kito politiko. Tačiau, kad to kito politiko po trijų savaičių vėl nereikėtų atšaukinėti. Toks yra mūsų pageidavimas“, – sakė G. Nausėda per spaudos konferenciją.

Jis teigė, Prezidentūra nesikiš į Seimo vidaus reikalus.

„Mes tikrai nesikišime į vidinius Seimo reikalus, ir tikimės, kad Seimas pagaliau pats pavargs nuo šito stumdymosi , ir pasistengs rasti išėjimą iš sudėtingos situacijos“, – sakė G. Nausėda.

Seime renkami parašai

Daugiau nei pusšimtis Seimo narių jau pasirašė pareiškimą dėl Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio atšaukimo, teigia „valstiečių“ narė Agnė Širinskienė. Nors parašai dar renkami, pareiškimas, planuojama, jau antradienio popietę bus įteiktas Seimo pirmininko pirmajai pavaduotojai Rimai Baškienei.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos narė A. Širinskienė DELFI teigė, kad surinkus parašus dar turės būti įvykdytos kelios procedūros, o tada jis, kaip numato Seimo statutas, bus pateiktas pirmajai Seimo pirmininko pavaduotojai.

„Parašai renkami jau seniai. Tik niekada nerinkome sistemingai, tiesiog, kai kolegos norėdavo, žinodavo, kad toks tekstas yra, galėjo pasirašyti. Šiandien dar kartą buvo pasiūlyta“, – kalbėjo A. Širinskienė.

Jei būtų priimtas nutarimas atleisti V. Pranckietį, jo pareigas laikinai perimtų pirmoji pavaduotoja R. Baškienė.

DELFI primena, kad ketvirtadienį Seime planuojamas slaptas balsavimas dėl nepasitikėjimo V. Pranckiečiu. Norą užimti jo postą yra išreiškęs Ramūnas Karbauskis.