„Bet kuriuo atveju, šiandien taikos susitarimas atrodo menkai tikėtinas, kadangi nėra įvykdytos bent minimalios bazinės prielaidos tam, kad ta taika būtų pasiekta. O konkrečiai, Rusijos kariuomenė nėra pasitraukusi iš Ukrainos teritorijos“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ teigė prezidentas.

G. Nausėda tikina, kad atsakomybės ir agresijos nusikaltimų klausimai tebėra labai svarbūs, ir džiaugiasi, kad vis labiau sutariama, jog Tarptautinis Teisingumo Teismas yra tinkamas atsakas į agresijos nusikaltimus.

„Ir žinoma, kitas skaudus klausimas, nuo kurio mes taip pat neturėtume sukti veido – tai yra atsakomybės klausimas, agresijos nusikaltimų klausimas. Būtų labai neteisingas visais požiūriais, jeigu Rusija galėtų lyg niekur nieko tęsti taikų bendradarbiavimą po karo su kitomis valstybėmis, o visi puikiai žinotų, kokio mąsto, kokie baisūs nusikaltimai žmonijai, sakyčiau, arba tautai padaryti karo metu“, – tikino jis.

Prezidentas taip pat pažymi, kad yra pasiryžęs kelti atsakomybės Rusijai klausimą tarptautiniu lygiu.

„Mes nepamiršime šito klausimo, aš ketinu šį klausimą toliau kelti visuose lygiuose. Randame vis daugiau supratimo ir sutarimo, kad Tarptautinis tribunolas būtų adekvatus atsakas į agresijos nusikaltimus ir tikiuosi, kad šiame klube atsiradus vis daugiau valstybių, galėsime pasiekti ir tam tikrų rezultatų Jungtinėse Tautose“, – sakė G. Nausėda.

ELTA primena, kad penktadienį bus minimos Rusijos vykdomo karo Ukrainoje metinės. Ukrainiečių palaikymui išreikšti, įvairios organizacijos kvies į palaikymo akcijas ir renginius.