„Keliami klausimai yra pakankamai rimti, tiek dėl krizės priežasčių, tiek dėl Vyriausybės veiksmų, skolinimosi politikos ir visų kitų dalykų. Žiūrėkime kaip į galimybę kandidatams pateikti savo atsakymus ir išsakyti savo vizijas, pateikti savo komentarus šitiems klausimams ir nedarykime iš to labai toli siekiančių išvadų. Tai yra normalus politinis procesas, taip, šiek tiek susijęs su rinkimais. Tačiau, nepaisant to, manau, kad tokie klausimai gali būti keliami ir privalo būti atsakomi“, – teigė jis.

Pasak G. Nausėdos, atrodo keistai, kad tyrimą pasirenkama atlikti būtent šiuo momentu, kuomet vyksta Prezidento rinkimai.

„Ten tikrai buvo keistų dalykų, kurie man atrodė ne visai aiškūs. Iš tikrųjų krizės tyrinėjimo komitetas norėjo tas išvadas pateikti, paskui jau nebenorėjo, dabar iš viso nebeaišku, ar skelbs dalį, ar skelbs ištraukomis, tai truputį kelia abejonių, ar tai viskas ne prieš tuos nelemtus rinkimus. Kadangi viskas labai sutampa su (Prezidento rinkimų. – ELTA) momentu“, – teigė jis.

ELTA primena, kad BFK atlieka tyrimą, kuriuo siekiama ištirti, kokią įtaką Lietuvos viešųjų finansų būklei 2009-2010 metais ir vėliau turėjo 2005-2008 metais vykdyta prociklinė biudžeto politika. Parlamentinio tyrimo metu aiškintasi, ar krizės metu Vyriausybė turėjo galimybių skolintis iš tarptautinių institucijų pigiau, negu tai darė 2009-2012 metais. BFK taip pat tirta, kokią įtaką 2009-2010 metų krizei Lietuvoje turėjo šalyje veikiančių stambiųjų komercinių bankų skolinimo politika ir sprendimai.