„Pastarojo meto pareiškimas: jeigu balsuosit už tą, tai nebalsuokite už mus, - rodo, kad politikai imasi visuomenės ir savo rinkėjų šantažo. Tai tikrai nėra sveikintinas demokratinėje sistemoje dalykas“, - Eltai sakė G. Nausėda.

G. Nausėda dar kartą paneigė R. Karbauskio teiginį, kad ne tik Ingrida Šimonytė, tačiau ir jis yra konservatorių kandidatas Prezidento rinkimuose.

,,Aš nemėgstu tokių skambių pareiškimų, nes kai kurie žmonės įsivaizduoja esą visažiniai ir žinantys, kas atsitiks, jeigu bus vienas ar kitas scenarijus. Kaip R. Karbauskis yra neteisus bandydamas mane suplakti ir įmesti į tą pačią dėžutę kartu su konservatoriais, nors aš nieko bendro su jais neturiu ir, kaip jūs žinote, jie turi savo kandidatą (I. Šimonytę. - ELTA).“, - sakė jis.

R. Karbauskis penktadienį pareiškė, kad visi kandidatai, išskyrus premjerą Saulių Skvernelį, yra patogūs konservatoriams. Pasak jo, žmonės, į prezidentus išrinkę ne S. Skvernelį, susidurtų ne tik su iš valdančiųjų gretų pasitraukiančiais „valstiečiais“, tačiau prie valstybės vairo vėl išvystų Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininką Vytautą Landsbergį.

Pasak R. Karbauskio, „valstiečiai“ trauksis iš valdančiųjų, jei S. Skvernelis nelaimės Prezidento rinkimų, o „valstiečiai“ - Europos Parlamento. Politikas tikino, kad už savo žodžius atsako ir kad taip elgdamasis jokio spaudimo rinkėjams nedaro.