Europos lyderiai pirmadienį iki vėlyvo vakaro trukusiame posėdyje sutarė dėl šeštojo sankcijų paketo Rusijai, kuris apima individualias sankcijas Kremliaus režimo aplinkos asmenims, „Sberbank“ ir kitiems Rusijos bankams, naftos tiekimui jūrų keliu, taip pat ir Rusijos propagandiniams kanalams „RTR Planeta“, „Rossiya 24“, „TV Centre International“. Kaip pažymima Prezidentūros pranešime, sankcijos apima ir atskiras Baltarusijos įmones ir asmenis.

Kalbėdamas EVT sesijoje Lietuvos vadovas akcentavo, kad Rusijai tęsiant karą prieš Ukrainą, Europos Sąjunga (ES) privalo didinti spaudimą Rusijai ir užkirsti kelią galimybėms tęsti puolimą.

G. Nausėda Europos lyderius ragino nepuoselėti vilčių, kad Rusija pakeis savo elgesį, pritarti pasiūlytam šeštajam sankcijų paketui ir pradėti ruošti septintąjį, kuris apimtų visišką iškastinio rusiško kuro embargą.

Šalies vadovas taip pat pasisakė už Europos Sąjungoje užšaldytų Rusijos finansinių aktyvų panaudojimą Ukrainos atstatymui.

„Tai, kad šiandien mums pavyko susitarti, yra tik dar vienas Europos vienybės ir sugebėjimo rasti sprendimus įrodymas. Tačiau reikia ir toliau griežtinti sankcijas Rusijai, stiprinti karinę paramą Ukrainai, sutelkti finansavimą jos atstatymui, o ateinančiame EVT susitikime pasiųsti aiškią politinę žinią – suteikti Ukrainai ES kandidatės statusą“, – kalbėjo prezidentas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją