Pagal tai, kokios asmenų, kurie galimai pretenduos į ministrų pozicijas, pavardės pasklinda viešumoje, atrodo, kad ir būsimame Ministrų Kabinete nebus nei vienos moters. Prezidentas sakė, kad nėra dėl to toks tikras.

„Mes stengiamės parodyti gerą pavyzdį. Pažiūrėkite į Prezidentūrą, kur jūs pamatysite lyčių balansą. Jeigu šiandien dėl vienokių ar kitokių priežasčių to lyčių balanso kol kas nepavyksta pasiekti, dėl to tenka apgailestauti.

Šiandien yra daug puikių moterų, kurios puikiausiai galėtų gauti ministro portfelį. Tiesiog dėl tam tikros politinės dėlionės, ir galbūt dėl kandidatūrų, kurios šiandien yra realiausios partijoms pasiūlyti, atsitiko taip, kaip atsitiko. Bet šiandien aš dar negalėčiau pasakyti, kad nebus nei vienos moters Vyriausybėje. Pagyvensime, pamatysime“, - žurnalistams per vizitą Latvijoje sakė G. Nausėda.

Nausėda: šiandien per anksti dėti taškus

Klausinėjamas apie ministrų kandidatūras prezidentas sakė, kad „šiandien per anksti dėti taškus“.

Paklaustas dėl Lino Kukuraičio galimybių toliau eiti ministro pareigas, prezidentas sakė neturįs asmeninio nusistatymo prieš jį, o tai, kad yra sakęs, kad turės jam daug klausimų, yra susiję su jo kuruojama sritimi.

„Nors mano pavardė Nausėda, bet aš neužsisėdu, ir nenoriu vienam ar kitam asmeniui rodyti kažkokį nepalankumą. Manau, kad tai yra malonus, pakankamai kompetentingas žmogus, kuris padarė nemažą pažangą.

Kadangi tai yra socialinė politika, kadangi tai yra didelis laukas – būtent gerovės valstybės, apie kurią mes kalbėjome rinkimų metu, tai be jokios abejonės aš jam turėsiu daug klausimų. Jeigu jis į juos kompetentingai atsakys, tikrai neturiu jokio asmeninio nusistatymo šito ministro atžvilgiu“, - sakė G. Nausėda.

Jis nekonkretizavo, ar Aurelijus Veryga galės likti sveikatos apsaugos ministru, tačiau irgi patikino, kad nedemonstravo nepalankumo šiam asmeniui.

„Tai yra vienas iš klausimų. Aš nedemonstravau jokio nepalankumo ponui Verygai, tiesiog pateko į žiniasklaidą tokia informacija. Norisi pakalbėti, pirmiausia – su premjeru, kas pavyko, o kas nepavyko. Bet ir šiuo klausimu manau, kad sprendimai dar nepriimti, ir manau, kad mes prie to klausimo grįšime netrukus“, - sakė G. Nausėda.

Paklaustas apie Roko Masiulio perspektyvas likti susisiekimo ministru, prezidentas irgi sakė, kad dar per anksti dėti taškus.

„Aš neturiu jokių priekaištų ponui Masiuliui. Dar ir šiandien liko klausimų, kurie iki galo nebuvo aptarti mūsų paskutinio susitikimo su premjeru metu. Dėl to prie šitų klausimų mes grįšime, reikia pirmiausiai grįžti į Lietuvą. Ponas Masiulis savo darbą dirbo gerai, tiesiog pagal koalicijos sutartį šitie portfeliai atitenka tai partijai, kuriai atitenka, ji siūlo savo kandidatus. Pažiūrėsime, manau, kad šiandien per anksti dėti taškus“, - sakė G. Nausėda.

Šiandien premjero patarėjas įvardijo tris pavardes asmenų, kurie gali būti siūlomi į ministrus. S. Malinauskas DELFI įvardijo tris kandidatus: susisiekimo ministro kėdei bus siūlomas Vladislavas Kondratovičius, vidaus reikalų ministru bus siūlomas Jaroslavas Narkevičius, o žemės ūkio ministru – Andrius Palionis.

„Šios kandidatūros nėra netikėtos, apie jas jau buvo diskutuota. Tikrai dabar nesiimsiu spręsti, kadangi noriu susipažinti su kandidatais ir su jų buvusia veikla.

Šiandien galiu konstatuoti faktą, kad tai yra realūs kandidatai, kad partijos, kurios sudarė koalicinę sutartį pasiūlė šituos kandidatus, o, ar Vyriausybėje jie bus, ar nebus, paaiškės po galutinio pokalbio su jais, ir po to, kai prezidentas premjero pasiūlytą kandidatūrą patvirtins“, - sakė G. Nausėda.