„Manau, kad akivaizdu, jog karas Ukrainoje Rusijai nėra sėkmingas. Ukrainos žemės galimai laukia labai ilgas pozicinis karas. Bet net ir išsipildžius tokiam scenarijui, matome, kiek daug karo aukų turime – iš Ukrainos jau pabėgo 4,1 mln. žmonių, vien Lietuvoje jų turime 40 tūkst. Taigi, žmonės kenčia ir turime Ukrainai suteikti visą būtiną ekonominę, politinę ir karinę paramą, kad karas liautųsi“, – penktadienį interviu „Sky News“ teigė šalies vadovas.

„Ši ilgalaikė Putino strategija privalo būti sustabdyta pirmajame etape – Ukrainoje. Jei nebus, jis pasirinks antrą, trečią taikinį ir niekas nežino, kas bus kitas. Dėl šios priežasties mes labai uoliai prašome ne tik teikti karinę paramą Ukrainai, bet ir stiprinti rytinį NATO flangą, kurio dalis esame. Ir jau girdime teigiamų ženklų iš savo sąjungininkų NATO, kad papildomos karinės pajėgos bus dislokuotos. Dėl to jaučiamės saugiau ir atliekame savo namų darbus, ir ruošiamės naujam šio konflikto etapui“, – pridūrė G. Nausėda.

ELTA primena, kad vasario 24 d. Rusija pradėjo tarptautinės bendruomenės smerkiamą karinį įsiveržimą į Ukrainą. Jos pajėgos atakuoja ir civilinius objektus. Vakarų šalys, reaguodamos į agresiją, paskelbė Rusijai labai griežtas sankcijas ir teikia ekonominę bei karinę paramą Ukrainai.

Nuo Rusijos sukelto karo pradžios iš Ukrainos į kaimynines šalis jau atvyko daugiau kaip 4,1 mln. pabėgėlių. Per parą šis skaičius išaugo daugiau kaip 42 tūkst. Tai penktadienį pranešė JT vyriausiojo pabėgėlių reikalų komisaro agentūra (UNHCR).

Lietuvoje, naujausiais duomenimis, užregistruoti beveik 40 tūkst. karo pabėgėlių iš Ukrainos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)