„Šiandien mes kalbėjomės (su prezidente. - ELTA) apie kandidatus. Tai oficialiai aptarta ir prezidentė apmąstys. Tada bus kitas susitikimas, o po jo bus galima ir skelbti galutinį sprendimą“, - trečiadienį kalbėjo premjeras.

Premjeras nepatvirtino kalbų, kad naujuoju aplinkos ministru greičiausiai taps koalicijos partneris „socialdarbietis“ Andrius Palionis. Pasak jo, jis tokias kalbas girdėjęs viešojoje erdvėje.

„Kiek girdėjau iš viešos informacijos, tai kažkas kažką siūlė, bet kol kas nekomentuoju“, - slapukavo premjeras.

„Kai bus pavardės suderintos ir tada bus bendra pozicija su Respublikos prezidente, tai aš tas pavardes įvardinsiu“, - apibendrino ministras pirmininkas.

Praėjusią savaitę prezidentė Dalia Grybauskaitė, vadovaudamasi Konstitucija ir atsižvelgdama į ministro pirmininko S. Skvernelio teikimus, pasirašė dekretus, kuriais priėmė švietimo ir mokslo ministrės Jurgitos Petrauskienės, kultūros ministrės Lianos Ruokytės-Jonsson atsistatydinimą ir atleido Kęstutį Navicką iš aplinkos ministro pareigų.

Du ministrai postus jau paliko, o L. Ruokytė-Jonsson pradėtus darbus ministerijoje turės užbaigti per ateinančias dvi savaites.

Dekretas dėl kultūros ministrės L. Ruokytės-Jonsson įsigalios gruodžio 21 dieną