50 konservatorių mandatų

TS-LKD, kaip jau buvo rašyta, laimėjo šiuos Seimo rinkimus, gavusi 50 mandatų parlamente. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pateiktais duomenimis, į Seimą pateko šie politikai.

Naujokai iš vienmandačių:

Baltijos vienmandatėje apygardoje į parlamentą pateko jame dar nebuvęs Audrius Petrošius. Šilainiuose nugalėjo pirmą kartą į Seimą patenkanti Jurgita Šiugždinienė. Pirmą kartą į Seimą patenka Šeškinėje–Šnipiškėse nugalėjęs Mindaugas Lingė, Danės apygardoje pergalę iškovojęs Arvydas Pocius.

Statistinis 2016–2020 m. ir 2020–2024 m. Seimo kadencijų palyginimas.

Marijampolėje nugalėjo Andrius Vyšniauskas, jis taip pat bus parlamento naujokas. Antanas Čepononis, mandatą užsitikrinęs Radviliškio–Tytuvėnų apygardoje, mokysis parlamento darbo.

Garliavoje pergalę iškovojęs Justinas Urbanavičius jungsis prie TS-LKD naujokų parlamente, kaip ir Mindaugas Skritulskas, laimėjęs Mėguvos vienmandatėje.

Senbuviai iš vienmandačių:

Vienmandatėje Antakalnio apygardoje dar pirmame Seimo rinkimų ture į naują parlamentą pateko I. Šimonytė, partijos lyderis Gabrielius Landsbergis – laimėjo Centro–Žaliakalnio vienmandatėje. Radvilė Morkūnaitė Mikulėnienė į parlamentą taip pat pateko vienmandatėje Pilaitės–Karoliniškių apygardoje.

Kaip ir Paulius Saudargas, pergalę iškovojęs Justiniškių–Viršuliškių apygardoje. Monika Navickienė nugalėjo Naujosios Vilnios apygardoje, o Žygimantas Pavilionis – Naujamiesčio–Naujininkų. Pašilaičiuose laimėjo Vytautas Kernagis.

Ingrida Šimonytė, Gabrielius Landsbergis

Arvydas Anušauskas nugalėjo Kalniečių rinkiminėje apygardoje, Agnė Bilotaitė – Panerių–Grigiškių. Vytautas Juozapaitis į Seimą pateko laimėjęs Aleksoto–Vilijampolės apygardoje, Dainius Kreivys – Verkių, Antanas Matulas – Žiemgalos rytinėje apygardoje.

Gintarė Skaistė nugalėjo Panemunėje, Kazys Starkevičius – Petrašiūnų–Gričiupio. Aistė Gedvilienė pergalę iškovojo Fabijoniškėse, Žirmūnuose – Paulė Kuzmickienė. Utenoje nugalėjo Edmundas Pupinis (tikėtina, kad šioje apygardoje antrojo turo rezultatai dar bus perskaičiuojami, nes E. Pupinis kartu su Gintautu Palucku iškovojo tokį patį kiekį balsų), Nevėžio apygardoje – Bronislovas Matelis, o Lazdynų apygardoje – Algis Strelčiūnas.

Naujokai, patekę pagal sąrašą:

Į Seimą pateks ir šie politikai, kurie parlamente dar nėra buvę: Jonas Gudauskas, Liuda Pociūnienė, Arūnas Valinskas, Valdas Rakutis, Dalia Asanavičiūtė, Linas Slušnys, Jurgita Sejonienė, Kristijonas Bartosevičius ir Matas Maldeikis.

Senbuviai, patekę pagal sąrašą:

Daugiamandatėje apygardoje į parlamentą pateko gerai žinomi politikai: Laurynas Kasčiūnas, Audronius Ažubalis, Jurgis Razma, Laima Liucija Andrikienė, Mykolas Majauskas, Stasys Šedbaras, Kęstutis Masiulis, Emanuelis Zingeris, Andrius Kupčinskas, Vilija Aleknaitė Abramikienė, Sergejus Jovaiša, Irena Haase, Justas Džiugelis, Andrius Navickas.

32 LVŽS mandatai:

Antroje vietoje po Seimo rinkimų liko Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS).

Naujokai iš vienmandačių:

Nors rinkimai LVŽS nesibaigė pergale, tačiau vienmandatėse apygardose vietą Seime iškovojo ir keletas naujokų parlamente. Sūduvos šiaurinėje apygardoje pergalę šventė Giedrius Surplys, Marių – Ligita Girskienė, Panevėžio vakarinėje – Deividas Labanavičius. Mažeikiuose nugalėjo LVŽS atstovė Laima Nagienė.

Senbuviai iš vienmandačių:

Deltuvos šiaurinėje apygardoje pergalę šventė Tomas Tomilinas, Žemaitijos šiaurinėje – Valius Ąžuolas, Aukštaitijos – Guoda Burokienė. Šiaulių krašto apygardoje nugalėjo Rima Baškienė, Sūduvos šiaurinėje – Kęstutis Mažeika, o Raseinių–Kėdainių – Arvydas Nekrošius.

Juozas Varžgalys pergalę išplėšė Deltuvos pietinėje apygardoje, Gintautas Kindurys – Nalšios pietinėje, o Zenonas Streikus – Jotvingių. Aušros vienmandatėje nugalėjo Stasys Tumėnas, o Nalšios šiaurinėje – Algimantas Dumbrava. Kuršo vienmandatėje apygardoje į Seimą pateko Antanas Vinkus.

Ramūnas Karbauskis

Naujokai, patekę pagal sąrašą:

LVŽS frakcija Seime bus papildyta naujais veidais ir iš partijos sąrašo. Į Seimą pirmą kartą pateko Algirdas Stončaitis ir Lukas Savickas. Seimo nariu taps ir Linas Kukuraitis.

Senbuviai, patakę pagal sąrašą:

Pagal partijos sąrašą į parlamentą pateko Eugenijus Jovaiša, Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis, Aurelijus Veryga, Aušrinė Norkienė, Agnė Širinskienė, Jonas Jarutis, Dainius Gaižauskas, Robertas Šarknickas, Dainius Kepenis, Rūta Miliūtė ir Rimantė Šalaševičiūtė, Laima Mogenienė.

13 Lietuvos socialdemokratų partijos mandatų:

Trečioje vietoje po Seimo rinkimų liko Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP). Ji surinko 13 mandatų.

Naujokai iš vienmandačių:

Kėdainiuose į Seimą pateko naujas narys Tomas Bičiūnas, Trakų–Vievo apygardoje – Kęstutis Vilkauskas, Sėlos rytinėje – Vidmantas Kanopa, o Jonavoje į parlamentą pateko Eugenijus Sabutis.

Senbuviai iš vienmandačių:

Į Seimą vienmandatėje apygardoje pateko tik vienas dabartinis Seimo narys – Žiemgalos vakarinėje nugalėjo Liudas Jonaitis.

Gintautas Paluckas

Naujokai, patekę pagal sąrašą:

Į Seimą pagal partijos sąrašą pateko šie Seimo naujokai: Vilija Targamadzė, Orinta Leiputė, Linas Jonauskas, Gintautas Paluckas.

Senbuviai, patekę pagal sąrašą:

Seime taip pat pamatysime ir jau gerai pažįstamus LSDP atstovus: Algirdą Sysą, Dovilę Šakalienę, Julių Sabatauską ir Rasą Budbergytę.

13 Liberalų sąjūdžio mandatų

Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis Seimo rinkimuose taip pat iškovojo 13 mandatų parlamente.

Naujokai iš vienmandačių:

Liberalų sąjūdis po šių rinkimų gali džiaugtis tik vienu naujoku, į Seimą patekusiu vienmandatėje apygardoje – Tauragėje pergalę šventęs Romualdas Vaitkus, patekęs į parlamentą.

Senbuviai iš vienmandačių:

Seime vėl pamatysime ir gerai pažįstamus šios partijos atstovus, kurie vietą parlamente iškovojo vienmandatėse apygardose.

Dzūkijos vienmandatėje nugalėjo Juozas Baublys, Plungės–Rietavo – Jonas Varkalys. Karšuvos vienmandatėje nugalėjo Ričardas Juška, Pajūrio – Simonas Gentvilas. Raudondvario apygardoje pergalę šventė Viktoras Pranckietis, o Senamiesčio–Žvėryno apygardoje – partijos pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Viktorija Čmilytė-Nielsen

Naujokai, patekę pagal sąrašą:

Seime pirmą kartą dirbs šie partijos atstovai, į jį patekę pagal partijos sąrašą, – Andrius Bagdonas ir Raimundas Lopata.

Senbuviai, patekę pagal sąrašą:

Seime dirbs ir šie gerai žinomi politikai: Eugenijus Gentvilas, Arminas Lydeka ir Kęstutis Glaveckas.

11 Laisvės partijos mandatų

Pirmą kartą Seimo rinkimuose dalyvavusi Laisvės partija į Seimą atvedė visą būrį naujokų.

Naujokai iš vienmandačių:

Seime dirbti pradės Kaišiadorių–Elektrėnų apygardoje nugalėjusi Silva Lengvinienė ir Savanorių apygardoje nugalėjęs Marius Matijošaitis.

Senbuviai iš vienmandačių:

Laisvės partijos lyderė Aušrinė Armonaitė į parlamentą pateko laimėjusi Pasaulio lietuvių vienmandatėje apygardoje.

Naujokai, patekę pagal sąrašą:

Laisvės partijos frakcijoje Seime dirbs pirmamečiai parlamentarai: Morgana Danielė, Ieva Pakarklytė, Kasparas Adomaitis, Evelina Dobrovolska, Artūras Žukauskas, Monika Ošmianskienė, Vytautas Mitalas ir Tomas Vytautas Raskevičius.

10 Darbo partijos mandatų:

Darbo partija Seimo rinkimuose gavo 10 mandatų Seime.

Senbuviai iš vienmandačių:

Darbo partija gali džiaugtis tik viena iškovota pergale vienmandatėje apygardoje – Telšiuose laimėjo dabar parlamente dirbantis Valentinas Bukauskas.

Naujokai, patekę pagal sąrašą:

Seime dirbs ir partijos sąrašo lyderis Vigilijus Jukna, Ieva Kačinskaitė-Urbonienė, taip pat Antanas Guoda ir Vaida Giraitytė.

Vigilijus Jukna, Viktoras Fiodorovas

Senbuviai, patekę pagal sąrašą:

Pagal partijos sąrašą į Seimą pateko buvęs jo narys Viktoras Fiodorovas, Vytautas Gapšys, šioje Seimo kadencijoje dirbęs Andrius Mazuronis. Darbą tęs ir Mindaugas Puidokas bei Aidas Gedvilas.

Trys LLRA–KŠS atstovai

Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS) po Seimo rinkimų gavo 3 vietas parlamente. Visas jas iškovojo vienmandatėse apygardose, partijos sąrašas neperžengė 5 procentų barjero.

Taigi Seime dirbs trys LLRA-KŠS atstovai, šiuo metu jau dirbantys parlamente. Medininkų apygardoje laimėjo Česlavas Olševskis, Šalčininkų–Vilniaus apygardoje nugalėjo Beata Petkevič, Nemenčinėje – Rita Tamašunienė.

Rita Tamašunienė

Trys LSDDP atstovai

Tris mandatus vienmandatėse apygardose iškovojo ir Lietuvos socialdemokratų darbo partija (LSDDP). Partija taip pat neperžengė 5 procentų barjero.

LSDDP Seime atstovaus šie vienmandatėse patekę dabartiniai parlamentarai: Šilutėje nugalėjo Zigmantas Balčytis, Dainavos – Andrius Palionis, o Molėtų–Širvintų – Jonas Pinskus.

Pavieniai mandatai

Partijos „Laisvė ir teisingumas“ lyderis Remigijus Žemaitaitis į Seimą pateko, nors jo vadovaujama partija taip pat neperžengė 5 procentų barjero. R. Žemaitaitis vietą Seimą gavo laimėjęs Kelmės–Šilalės apygardoje.

Vilkaviškio vienmandatėje apygardoje poziciją Seime iškovojo Lietuvos žaliųjų partijos atstovas, buvęs premjeras Algirdas Butkevičius.

Į Seimą taip pat pateko 4 save iškėlę kandidatai. Saulės apygardoje nugalėjo pirmą kartą į Seimą patenkantis Domas Griškevičius. O kiti trys kandidatai tęs dabartinius darbus – Alytuje į Seimą buvo išrinktas Vytautas Bakas, Gargžduose – Petras Gražulis, o Sėlos vakarinėje apygardoje – Valdemaras Valkiūnas.