Pasak A. Kupčinsko, R. Mikaičio pašalinimas buvo dėsningas, nes po savivaldos rinkimų jis lengvai išdavė daugiausia rinkėjų balsų pelniusius konservatorius, tad dabar jam atlyginta.

Kodėl A. Garbaravičiaus vadovaujami liberalcentristai buvo už interpeliaciją merui - neaišku, nes iškart po balsavimo prieš dvi kadencijas miestui vadovavęs politikas skubiai spruko iš salės ir į telefono skambučius neatsakinėjo.

"Interpeliaciją man pateikę politikai taip bando apsaugoti savo finansines investicijas. Jau kurį laiką ir aš, ir savivaldybės administracijos direktorius Antanas Navakauskas buvome užsitraukę ypatingą kai kurių valdančiųjų nepalankumą, nes atsisakėme tvirtinti abejotinus sandorius", - „Lietuvos žinioms“ sakė R. Mikaitis. Tačiau jis tvirtino toliau dirbsiąs savivaldybės taryboje ir "stengsis neleisti nesąžiningiems kolegoms neršti".

Perversmą Kaune lėmė ir vietos socialdemokratų susiskaldymas ir tarpusavio rietenos, rašo „Lietuvos rytas“. Savo ruožtu Liberalų sąjūdžio vadovas susisiekimo ministras Eligijus Masiulis vakar kalbėdamas apie tai, kodėl žlugo buvusi Kauno valdžia, netiesiogiai patvirtino, jog pagrindiniai jos griovėjai buvo liberalcentristas Arvydas Garbaravičius ir kai kurie socialdemokratai.

Kai kurie politikai teigia, jog A.Garbaravičius ant R.Mikaičio pyko dėl to, kad meras neskuba tenkinti su miesto energetikos ūkiu susijusių interesų. Tuo tarpu vienas Kauno socialdemokratų lyderių K.Kriščiūnas buvo nepatenkintas tuo, kad kairieji neturėjo pakankamai įtakos savivaldybės įmonių valdžioje.

„Žinoma, buvusi koalicija, kuri susiformavo po rinkimų, buvo trapi. Tačiau jos priekyje buvo žmonės, kurie norėjo dirbti ir turėjo idėjų. Dabar reikia vėl palaidoti viltį, kad Kaune bus kokių nors pokyčių į gerąją pusę. Be to, konservatoriai ir socialdemokratai dar kartą kartą parodė, kad yra vieno lizdo paukščiai”, – dūsavo E.Masiulis.