„Tai priklauso nuo naujai išrinktos Seimo pirmininkės. Mūsų frakcijos pasiūlymas yra, bet aš sutiksiu būti teikiamas ar ne, priklausys nuo daugelio aplinkybių. Pirmiausia – ar pavyks užsitikrinti tiek pozicijos, tiek opozicijos palaikymą. (…) Aš tikrai nenorėčiau būti tvirtinamas vieno, dviejų ar trijų balsų persvara. Nenorėčiau būti ir nepatvirtintas tokia balsų persvara“, – prieš posėdį teigė LSDP lyderis G. Paluckas.

Penktadienį, tikėtina, bus pateiktas tik vienas opozicijos teikiamas Seimo vicepirmininkas. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis teigė, kad tai galėtų būti Aušrinė Norkienė.

„Tokia yra mūsų frakcijos valia. O aš nenorėjau. (…) Dirbant opozicijoje Seimo pirmininko pavaduotojo darbas yra daugiau techninis, atima daug laiko, man kaip partijos pirmininkui tai būtų didelė žala partijos atžvilgiu“, – LVŽS apsisprendimą aiškino R. Karbauskis.

LVŽS vadovas sakė, kad jau dabar vyksta kalbos su kitomis opozicinėmis partijomis dėl jų lyderio kandidatūros.

„Jums tikriausiai ką tik šnekėjęs G. Paluckas patvirtino, kad yra kalbos, jos labai rimtos. Aš tikiuosi, kad mes dirbsime kaip vieninga opozicija, sudarant beveik pusę Seimo“, – sakė jis.

Anksčiau R. Karbauskis sakė, kad į opozicijos lyderio poziciją gali būti siūlomas Saulius Skvernelis. Sprendimo tikimasi kitą savaitę.